Al 350 oplaadpunten in Vlaanderen!

, ,

Je elektrische fiets en auto opladen aan de oplaadpunten in Vlaanderen.

Je kan er haast niet meer naast kijken, her en der zie je elektrische fietsen en elektrische auto’s opduiken in het straatbeeld.
De huidige elektrische fietsen zijn nu ook beschikbaar voor de jongere generatie, wat vroeger niet het geval was.

Ze zijn uitermate handig voor langere afstanden of in heuvelachtige streken. Denk maar aan Vlaamse Ardennen of de Voerstreek.
Ben je vergeten om je batterij volledig op te laden, dan zijn de oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s zéér handig.
Zowel de gemeenten en privé-sector o.a. fietscafés, hotels en gastenkamers bieden oplaadpunten of oplaadpalen aan zodat je je elektrische fiets of auto kan opladen.

In Vlaanderen zijn er ongeveer 350, deze zijn nog niet zo talrijk als in Nederland waar je er méér dan 1000 kan vinden, maar tegen de zomer van 2011 zouden er toch een groot aantal oplaadpunten moeten bijkomen.
De oplaadpunten bij privé eigenaars van bvb gastenkamers en hotels zijn meestal enkel voor de gasten die er verblijven of tegen betaling.

Ondertussen investeren de gemeenten en provincies eveneens in openbare oplaadpunten, waar er nu al een groot aantal beschikbaar zijn.

Via de site www.oplaadpunten.org vind je een totaal overzicht van de bestaande oplaadpunten voor elektrische fietsen en elektrische auto’s.
Men kan eveneens nieuwe oplaadpunten aanmelden.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*