Cv ketel vervangen niet nodig ook na 2020!

, ,

Een nieuwe cv ketel kopen of hr ketel huren als gevolg van de veranderende samenstelling van gas in Nederland na 2020 is niet nodig. Het lucht/gas mengsel dat naar de brander wordt toegevoerd blijft de huidige maat behouden, waardoor er heel weinig verandert voor het functioneren en afstellen voor cv ketel of combiketel.

Omdat er in de toekomst meer gebruik gemaakt zal worden van groen gas en er meer gas geïmporteerd zal worden, is de samenstelling van gas in Nederland aan het veranderen. Gas zal geïmporteerd worden uit landen zoals Rusland, Noorwegen en andere delen van de wereld. De geïmporteerde gassamenstelling is echter anders dan gas uit Nederlandse grond.

Nederlandse huishoudens zullen pas in 2020 te maken krijgen met de nieuwe gassamenstelling voor hun cv ketels. Na 2020 zal de smalle bandbreedte voor de Wobbe index precies zo blijven, waardoor huidige cv ketels dezelfde samenstelling gas zullen ontvangen. Een cv ketel vervangen zal waarschijnlijk niet noodzakelijk zijn, maar misschien een kleine aanpassing wel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*