Doeltreffende methoden in sociale sector

, , ,

Welke methoden zijn er in de sociale sector en hoe effectief zijn ze? Deze vraag beantwoordt MOVISIE met het lanceren van de databank effectieve sociale methoden, bereikbaar via: www.movisie.nl/EffectieveSocialeInterventies. Samen met gerenommeerde wetenschappers en deskundigen uit de praktijk werkt MOVISIE de aankomende vijf jaar aan het uitbouwen van de databank.

De juiste methode voor een sociaal probleem

In de sociale sector zijn veel methoden ontwikkeld om sociale problemen slagvaardig aan te pakken. In de databank vindt u alle beschikbare informatie over de praktijkervaringen met en de effectiviteit van gangbare methoden bij elkaar. Zoekt u een geschikte methode voor een bepaald probleem of een bepaalde doelgroep, dan kunt u daarvoor in de databank gemakkelijk methoden vergelijken. U kunt op drie manieren naar methoden zoeken, namelijk op alfabetische volgorde, thema en op trefwoord.

Voor elke professional in de sociale sector

De databank Effectieve sociale interventies levert informatie aan voor het gebruik en evaluatie van methoden in de sociale sector. De thema’s van de databank zijn:

De selectie van effectieve sociale methoden zijn speciaal geselecteerd voor: professionals en beleidsmakers in de sociale sector, gemeenten, het beroepsonderwijs, de beroepsverenigingen en brancheorganisaties in de sociale sector, universiteiten, lectoraten en onderzoeksinstituten.

Op de website www.movisie.nl/effectievesocialeinterventies kunt u zich gratis aanmelden voor de nieuwsbrief zodat u op de hoogte wordt gehouden van belangrijke updates van uw thema of doelgroep.

Meer over het project

De databank met effectieve sociale methoden is een product van het vijfjarige Beter in Meedoen project Effectieve sociale interventies in de sociale sector van MOVISIE. De MOgroep heeft door het land zes Regionale Effectieve Interventies Samenwerkingsverbanden (REIS)-groepen opgericht waar de komende vier jaar interventies worden geïmplementeerd en geëvalueerd. Het kan gaan om regionale interventies of interventies uit de landelijke databank. MOVISIE werkt binnen REIS samen met de MOgroep en Verdiwel, de Vereniging van directeuren in welzijn.

Kijk voor meer informatie op http://www.movisie.nl/effectievesocialeinterventies

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*