Fiscus opgelicht met vervalste voorlopige teruggaaf van mensen in de schuldsanering

Criminelen frauderen op grote schaal met de voorlopige teruggaaf van inkomstenbelasting. Ze doen zich voor als belastingadviseurs en beloven asielzoekers en mensen in kwetsbare posities en in de schuldsanering een snelle voorschot van de Belastingdienst. Cliënten dienen eerst een provisie te betalen aan de fraudeurs, waarna ze een vervalste voorlopige teruggaaf ontvangen.

De Belastingdienst heeft het afgelopen twee jaar zeker meer dan 45.000 fraude gevallen ontdekt waarbij er sprake is van een schade van 135 miljoen euro. Hiervan is één derde onterecht uitbetaald. De belastingdienst zal proberen het geld terug te ontvangen, wat geen gemakkelijke klus zal worden. De FIOD, centraal meldpunt identiteitsfraude, het openbaar miniserie en ongeveer 150 medewerkers van de fiscus zijn ingezet voor het opsporen van de fraude. De FIOD is een opsporingsdienst die als doel heeft om georganiseerde criminaliteit te bestrijden, waarborgt integer bedrijfs- en beroepsleven en probeert fiscale, financiële en economische fraude tegen te gaan.

Voor contact, vragen of meer informatie over schuldsanering, bedrijf failliet of personen en familierecht, raadpleeg de website van Advocatenkantoorspera.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*