goedkoper verhuizen door nieuw samenwerkingsverband verhuisbedrijven

, , , , ,

goedkoop verhuizen door nieuw samenwerkingsverband verhuisbedrijven

Bergeijk, 15 Februari 2011
Deze week is een uniek nieuw concept binnen de verhuisbranche van start gegaan. Verschillende erkende- en bekende verhuisbedrijven uit het zuiden van het land bundelen de krachten om de stagnerende markt een impuls te geven. Het samenwerkingsverband heeft als doel om deelnemende verhuisbedrijven tot een hogere bezettingsgraad te brengen waardoor kostenefficiënter gewerkt kan worden.

Initiatiefnemer Arno Heijmans van verhuizen doen we samen geeft meer uitleg:
“Door de dalende huizenverkopen is de branche in een neerwaartse spiraal gekomen. Het aantal verhuizingen neemt nog steeds niet toe en we zien een ontwikkeling waarbij meer en meer mensen er voor kiezen al dan niet gedeeltelijk de verhuizing zelf uit te voeren.”
Deze constatering leidt er toe dat de grote verhuisbedrijven het aantal particuliere verhuizingen ziet afnemen wat tot gevolg heeft dat er meer restcapaciteit ontstaat op het gebied van materiaal en medewerkers. Veel grote verhuizers hebben een wagenpark met langlopende lease contracten en werken voornamelijk met medewerkers in vaste dienst. Bij een terugval in opdrachten is het moeilijk om dit op te vangen. Je kunt niet zomaar eenzijdig een leasecontract opzeggen en medewerkers ontslaan is de laatste stap die verhuizers willen nemen.  Door middel van het samenwerkingsverband van verhuisbedrijven wordt de aanwezige restcapaciteit van mankracht en materiaal benut door deze tegen lage tarieven aan te bieden.

Volgens  Heijmans bestaat de restcapaciteit  van de deelnemende bedrijven over het algemeen niet uit volledige verhuisploegen van 4 personen. “Veelal zijn het stilstaande wagens met één of twee verhuizers. Om toch volledig verzorgde verhuizingen uit te kunnen voeren werken de bedrijven samen. Verhuisbedrijven zijn het gewoon om onderling medewerkers in te huren bij grote opdrachten. De klant zal hier geen verschil in merken.  Bij kleinere verhuizingen wordt de klant de mogelijkheid geboden om zelf te helpen bij de verhuizing om zo de kosten te drukken. Dat is inspelen op de behoefte die er momenteel bestaat in de markt. Binnen de normale bedrijfsvoering van de grote verhuizers is verhuizen met een enkele verhuizer niet mogelijk.  Doordat de order intake extern gebeurt worden materiaal en mensen feitelijk “ingeleend” en valt het buiten de normale bedrijfsvoering. De verhuizer biedt zo dus een mogelijkheid die gewoonlijk niet bestaat binnen het bedrijf: verhuizingen uitvoeren met slechts één of twee verhuizers met een verhuiswagen. Hierdoor wordt er geen verschil gemaakt ten opzichte van de eigen klanten die wel standaard 3 of 4 verhuizers krijgen voorgeschoteld. De klant boekt bij de samenwerkende verhuisbedrijven en niet direct bij het verhuisbedrijf zelf.”

Deze werkwijze zorgt dat de bezettingsgraad verhoogd wordt waardoor er kostenefficiënter kan worden gewerkt. Een hogere bezettingsgraag zorgt voor een betere concurrentiepositie. De vaste kosten worden beter gespreid over meerdere opdrachten waardoor er een scherpere offerte kan worden aangeboden aan de eigen klanten.

Wilt u meer informatie over goedkoop verhuizen met de samenwerkende verhuisbedrijven of bent u als bedrijf geïnteresseerd om deel te nemen aan dit initiatief? Voor meer informatie verwijzen wij u naar  de website www.verhuisgoedkoper.nl
Telefoon: 0900-4444222 email: info@verhuisgoedkoper.nl

locaties van de samenwerkende verhuis bedrijven:

VERHUISBEDRIJF ROERMOND

VERHUISBEDRIJF EINDHOVEN

VERHUISBEDRIJF VENLO

VERHUISBEDRIJF SITTARD -GELEEN

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*