Interculture lanceert 9e iPhone app Culinair Frans A-Z voor in het restaurant

, , ,

Natuurlijk is een entrecote bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is. Maar wat krijg je als je “andouillettes” bestelt? En heb je wel zin in “bigorneaux”? En hoe is de “poulet basquaise” eigenlijk klaargemaakt? Deze nieuwe app Culinair Frans A-Z van taleninstituut Interculture is bestemd voor iPhone bezitters die zich alleen plezierig willen laten verrassen met een keuze uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok.

“Je komt zo vaak onbekende gerechten tegen in een Frans restaurant. Die kun je nu opzoeken in dit culinaire woordenboekje Frans-Nederlands met ruim 2500 termen van de menukaart. En omdat veel mensen het lastig vinden om een tafeltje te reserveren en te bestellen, hebben we ook een aantal voorbeeldzinnen opgenomen, met het geluid van de Franse native speaker erbij”, aldus Cobien Heemskerk van Interculture.
“De Fransen zeggen: Un jour sans vin est comme un jour sans soleil”, vervolgt Cobien, “daarom hebben we voor de liefhebber ook een overzicht van 150 wijntermen opgenomen: handig als je wijn proeft en je de ober wilt melden dat de wijn kurk heeft, maar natuurlijk ook als deze je heerlijk heeft gesmaakt.”

Inhoud:
Culinair Frans A-Z (woordenboekje F-N met zoekfunctie)
Wijn A-Z (woordenlijstje F-N met zoekfunctie)
Menukaart
Restaurant (zinnen F-N met uitspraak door native speaker)
– Tafeltje reserveren
– Aankomst restaurant
– Kiezen uit de menukaart
– Afrekenen na etentje
Culinaire spreekwoorden
Zoekfunctie F>N en N>F (doorzoekt de hele app met 2500 termen)
Zoekhistorie (persoonlijk overzicht van opgezochte woorden)
Info (Hoe werkt deze app?)

Je hoeft de Culinair Frans A-Z app maar 1 keer te downloaden. Geen internet verbinding nodig. Met zoekfunctie F-N en N-F en de Historie button met overzicht van opgezochte woorden. Verkrijgbaar in de App Store http://itunes.com/apps/interculture

Meer info en beeldmateriaal:
http://www.interculturefransewebshop.nl/pers/ifransapps

Noot voor de redactie:
Journalisten, redacteuren en reviewers kunnen een promotiecode aanvragen per mail of telefonisch.

Interculture |  info@interculture.nl  |  T: 033-4624026  www.interculture.nl