Lagere afvalheffing voor meer oud papier

De inwoners van de gemeente Rijen en Gilze krijgen een hogere korting op hun afvalstoffenheffing als ze de komende drie jaar meer oud papier leveren. Dit is een gevolg van het nieuwe contract die de gemeente met een papierrecycling bedrijf voor de periode 2011 tot en met 2013 heeft gesloten. Iedere drie jaar bekijkt de gemeente weer wie de nieuwe papierverwerker voor oud papier wordt.

De gemeente heeft met het papierrecycling bedrijf nieuwe afspraken met betrekking tot de prijs gemaakt. De gemeente heeft nog nooit zo een hoge vergoeding voor oud papier gekregen. Naast het oud papier en karton krijgt de gemeente ook een vergoeding voor het inleveren van ander afval zoals bedrijfsafval, metaal, afvalhout, oud frituur vet of olie en afgewerkte motorolie.

De komende drie jaar zal elke 1.000 kilo geleverd oud papier 120 euro opleveren. In vergelijking met de afgelopen jaren, vermoedt de gemeente een netto opbrengst van 110.000 euro te realiseren. Ieder huishouden in de gemeente Rijen en Gilze kan een afvalstoffenheffing van ongeveer 20 euro verwachten, op voorwaarde dat men goed blijft letten op het scheiden van afval!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*