Vlaamse vrouwen minder depressief dan Nederlandse vrouwen

Vlaamse vrouwen zijn minder depressief dan hun Nederlandse geslachtsgenoten. Dit blijkt uit een Vlaams onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke Tijdschrift voor Psychiatrie.

Volgens onderzoekers valt dit resultaat te wijten aan het feit dat de Nederlandse vrouwen vaker werk en zorg moeten combineren door middel van deeltijdbanen. Naast het feit dat vrouwen in een depressie geraken ondervinden zij steeds vaker last van een burnout.

De houding van de overheid heeft veel invloed op hoe gelukkig vrouwen zich doorgaans voelen. In Nederland legt de staat de verantwoordelijkheid voor de zorg vooral bij het gezin zelf, wat resulteert in minder opties voor kinderopvang in Nederland. In België kunnen gezinnen een hogere subsidie voor kinderopvang tegemoet zien.

Steeds meer vrouwen zoeken hulp bij depressie of therapie bij burn out verschijnselen. Factoren die depressie tegengaan blijken voor Nederlandse en Belgische vrouwen ook niet overeen te komen. Bij Belgische vrouwen worden depressieve klachten getemperd als ze hoger opgeleid zijn. Bij Hollandse vrouwen neemt hun depressie af als ze betaald werk hebben en wanneer het salaris toeneemt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*