Caloriearm dieet voor effectief afvallen

,

Bij een caloriearm dieet wordt aangeraden om drie maal per dag kleine porties te eten. Onderzoeken en studies tonen aan dat er bij ongeveer vijf maaltijden op een dag meer calorieën worden opgenomen door het lichaam dan bij drie maaltijden.

Het is niet voor iedereen even makkelijk om de tussendoortjes te laten staan. Wil men makkelijk afvallen of afslanken buik, dan zijn langere eetpauzes noodzakelijk voor het afbreken van vet. Gedurende de pauzes daalt de insulinepijl in het lichaam en dan gaat het lichaam vet verbranden.

Tussendoortjes zoals koekjes, chips, frisdrank en chocola bevatten calorieën die vaak onnodig zijn. Ook gezonde tussendoortjes verhogen de insulinepijl waardoor vet niet optimaal verbrandt en het effectief afvallen minder vlot verloopt. Voedsel en drankjes met koolhydraten zoals yoghurt met suiker, fruit, vruchtensap en brood zorgen voor de aanmaak van insuline in het lichaam. Het menselijk lichaam maakt het hormoon insuline aan om het bloedsuikerniveau in het lichaam te laten dalen wanneer we koolhydraten eten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*