Gratis compost op compostdag

Op verschillende locaties in diverse gemeentes kunnen mensen op zaterdag 26 maart gratis compost ophalen bij hun milieustation. De gemeente wil middels deze actie de bewoners van de gemeente bedanken voor hun inspanning en inzet organisch afval zoals boomschors gescheiden aan te leveren. Het gescheiden ingezamelde afval krijgen de inwoners terug in de vorm van compost.

De gemeentes houden ieder jaar op dezelfde datum de jaarlijkse compostdag. Na de opening van de compostdag, mogen de bezoekers elk twee zakken compost meenemen naar huis. Er wordt een drukte verwacht, gezien de beperkte voorraad wordt geadviseerd vroeg aanwezig te zijn.

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar en zeer geschikt voor planten en bloemen in potten, bakken of in de tuin. Compost regelt de waterhuishouding, stimuleert de groei en zorgt voor een natuurlijk evenwicht van de bodem. Compost kan het beste gemengd worden met aarde,waarna het zeer geschikt is voor planten. Opnieuw gebruiken van organisch afval zoals schors is goed voor het milieu, bovendien bespaart composteren geld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*