Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen, MVO, iedere dag tastbaar en toepasbaar door unieke samenwerking.

Ecofont (Utrecht) en DotOffice (Oosterbeek, Utrecht) maken het groener werken voor iedereen haalbaar in een unieke samenwerking.

Think Before You Print is steeds vaker te zien onder een email bericht, maar als je dan echt niet anders kan, print dan groener.

Ecofont Software voegt een extra printknop toe die het mogelijk maakt om het lettertype van je keuze met ‘gaatjes’ erin te printen. Deze gaatjes (witte cirkeltjes) besparen minimaal 25% toner zonder de leesbaarheid en het gebruikersgemak (printen is nog steeds één klik) aan te tasten. Aangezien toner extreem duur en vervuilend is, is de impact op printkosten en carbon footprint indrukwekkend. De markt concludeert hetzelfde: na twee weken pre-sales heeft Ecofont Software al meer dan 15.000 betalende gebruikers, wereldwijd.

“Het mooie van de software is dat je niet je huidige lettertype hoeft te vervangen. Het werkt met de bestaande huisstijl en documenten, zonder enige aanpassing. Dat maakt implementatie van Ecofont Software zeer eenvoudig,” vertelt Alexander Kraaij, mede-oprichter Ecofont.

Ecofont Software is in de basis uitgerust met Arial, Calibri, Times New Roman, Trebuchet MS en/of Verdana. De software kan echter uitgerust worden met elk lettertype naar keuze. Dit gebeurt op verzoek. Het ‘printen met gaatjes’ kan thans binnen Microsoft Word en Outlook (2003, 2007 and 2010).

“Een van de grootste uitdagingen van MVO-beleid is het betrekken van álle medewerkers. Ecofont Software zorgt ervoor dat een medewerker elke keer dat hij of zij wil printen óf kiest voor duurzaam printen óf voor regulier printen. Het één vraagt niet meer handelingen dan het ander. Daarmee is Ecofont software een effectieve en makkelijke manier om duurzaamheidsbesef te creëren; het resultaat is bovendien direct zichtbaar,” zegt Gerjon Zomer, mede-oprichter Ecofont.

DotOffice is met ruim 300.000 gebruikers en meer dan 150 bedrijven en instellingen marktleider op het gebied van huisstijl document en presentatie generatie in Micosoft® Office™ en SharePoint™.

Constant Sciarone, algemeen directeur van DotOffice over Ecofont, “DotOffice is erg enthousiast over de samenwerking en synergie met Ecofont om zo nog beter bij te dragen aan een groenere wereld”
“Per dag maken ruim 300.000 mensen hun documenten in de juiste huisstijl met doDocuments™. Met een gemiddelde van 10 pagina’s per gebruiker is dat al snel zo’n 3.000.0000 pagina’s per dag. Veel documenten worden tegenwoordig digitaal verstuur via email als bijlage, maar ruim de helft wordt nog altijd afgedrukt en verzonden via post of lokaal afgedrukt voor het archief. Denk hierbij aan offertes, contracten, overeenkomsten, brochures en brieven. Die ruim 1.500.000 pagina’s printen met Ecofont maakt een wereld van verschil in de uitstoot van vervuilende inkt en ozon. DotOffice is zelf een firma de MVO dagelijks actief praktiseert en ook haar medewerkers hierbij actief betrekt. We hoefden er geen moment over na te denken om samen met Ecofont onze functionaliteit uit te breiden met een Ecologisch verantwoord lettertype met “gaatjes”. Iemand die een document opstelt kan net als met een email nu nadenken voordat hij print, wil ik met of zonder gaatjes in de letters printen? Een zeer actieve manier om iedere medewerker Maatschappelijk Verantwoord te laten Ondernemen. Minder triviaal dan het planten van een partij bomen, 4000km van onze woonplaats vandaan.”

—————————————————————————————————-
Over Ecofont:
In 2008 verbaasde Ecofont BV de wereld met hun simpele ‘proof of concept’ om toner te besparen. Hun ‘lettertype met gaatjes’ (Vera Sans Ecofont) kreeg met enkele miljoenen downloads wereldwijd erkenning voor de creatieve en effectieve manier om de CO2-uitstoot te reduceren en tegelijkertijd kosten te besparen. Vanuit het besef dat een stand alone lettertype beperkingen met zich meebrengt, begonnen de oprichters de ontwikkeling van de software die hier aangekondigd wordt. Ecofont BV won inmiddels al een internationale prijs (European Environmental Design Award 2010), werd genomineerd voor De Gouden Impuls van de Gemeente Utrecht en de Accenture Innovation Award. De website van Ecofont (www.ecofont.com) is reeds door meer dan 2 miljoen bedrijven en particulieren vanuit de hele wereld bezocht.

Over DotOffice:
Na haar oprichting in 2007 is DotOffice in 4 jaar uitgegroeid tot de grootste huisstijl correspondentie leverancier van Nederland. De producten van DotOffice bieden de meest eenvoudige manier om Documenten, Presentaties en Email berichten in Microsoft® Office™ op te stellen en te maken met altijd juiste huisstijl. Gecombineeerd met eenvoud in het beheer van Sjablonen en optionele Integratie met Document Management Systemen (DMS), Customer Relationship Management (CRM), Enterprise Resource Planning (ERP) en Financiele Systemen bepalen het gebruiksgemak en het succes van de oplossingen van DotOffice in de dagelijkse praktijk.

Meer informatie:
Wilt u meer weten? Bel Tom Streumer van Ecofont (06 42628866). Of Constant Sciarone van DotOffice (06 14889488). U kunt ook een mail sturen naar of cosc@dotoffice.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*