Schoenenmerk Teva zet zich in voor schoon water

Voor elk in 2011 verkocht paar Teva schoenen wordt een Engelse foot (wat gelijk staat aan 30,5 centimeter) van een waterweg – rivier, meer of oceaan – schoongemaakt. Dit heeft het schoenenmerk Teva bekend gemaakt op Wereld Water Dag (22 maart). De campagne wordt ‘Pair of a Foot’ genoemd en heeft als doel dit jaar nog meer dan 1,3 miljoen strekkende meter water schoon te maken. Om er voor te zorgen dat dit doel behaald wordt werkt Teva samen met milieuorganisatie Waterkeeper Alliance en de non-profitorganisatie Ocean Conservancy.

In 2010 doneerde het schoenenmerk al meer dan 71.000 euro aan het ‘Save Our Gulf’ initiatief van Waterkeeper Alliance. Deze stichting beschermt de natuur van de Amerikaanse Golfkust na de olieramp die veroorzaakt werd door BP. Het is dus niet de eerste keer dat Teva zich inzet voor schoon water. In Nederland startte Teva vorig jaar het project ‘Zuiver Blauw’, waarbij ze de beschikbaarheid van zuiver water in Afrika wilden bevorderen door het aanleggen van pompen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*