Wereldprimeur! Albelli komt met eerste fotoboek in 3D

Voor elke camera, zonder 3D bril

Als eerste ter wereld introduceert het Nederlandse Albelli een fotoboek geheel in 3D. Foto’s lijken uit het fotoboek te komen en lijken levensecht. Een wereldprimeur in fotoboekenland. A.s. vrijdag kan ook de consument zijn fotoboek in 3D laten afdrukken. Elke digitale foto is hiervoor geschikt, en een speciale camera of 3D-bril is niet nodig.

Deze revolutionaire Albelli-fotoboeken worden met een speciale 3D-techniek gedrukt waardoor je als het ware om de foto heen kunt kijken. De speciale 3D-machines zijn speciaal voor Albelli onder wereldwijd patent ontwikkeld. Albelli werkte ruim 7 jaar lang in het geheim aan dit technologische hoogstandje.

“Dit is als een droom die werkelijkheid wordt, hiermee lopen we mijlenver voor op elke andere aanbieder” aldus André Grimbergen, manager R&D bij Albelli. “Doordat we deze technologie hebben gepatenteerd is dit unieke proces alleen door ons te gebruiken”.

Voor elke camera, zonder 3D bril
Uniek aan de technologie die Albelli Fotoboeken ontwikkelde, is dat deze techniek voor iedereen beschikbaar is. Alle reeds bestaande digitale foto’s kunnen in 3D worden afgedrukt. Bovendien is voor het bekijken van de 3D fotoboeken geen speciaal brilletje nodig.

De Albelli 3D-printer
De speciale 3D-printer weet foto’s in zulke lagen op elkaar te leggen dat een foto uit de pagina lijkt te komen. Het gaat om een combinatie van keramische inkt en hologramtechnieken. Het geheel wordt gesealed met een laag poeder van een achthonderste millimeter dik en wordt afgewerkt met UV-coating.  Door dit proces vele malen te herhalen ontstaat er een driedimensionaal geheel.

“Het heeft ons vele hoofdbrekens gekost, maar het is gelukt!” aldus Jacco Buurman, manager van de drukkerij. “Meer vertellen we er natuurlijk niet over. Maar ik kan je vertellen dat iedereen hier uitzinnig is van vreugde over deze unieke technische prestatie.”  

Fotoboeken zijn natuurlijk nog maar het begin. Albelli werkt aan meerdere producten die gebruikmaken van deze technologie.

Over Albelli
Albelli is het consumentenmerk van Albumprinter, een van de grootste online leveranciers van Fotoboeken in Europa. Albelli is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Vanuit Amsterdam en Den Haag – waar de drukkerij staat, verzorgt Albumprinter zelf de ontwikkeling van de software, de productie, de verzending, de marketing en  klantenservice.  www.albelli.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*