MailChimp Nieuwsbrief Plug-in voor Magento

, ,

E-mail marketing is vandaag de dag nog steeds één van de effectiefste methodes om bestaande klanten en andere geïnteresseerden te bereiken. Dit moet natuurlijk wel goed worden aangepakt! Keurige e-mails, scherpe aanbiedingen, interessante informatie, leuke en handige wist-je-datjes verhogen enorm de conversie op je verstuurde e-mails.

Hiervoor kun je gebruik maken van een handige tool!

Gebruik MailChimp om de nieuwsbrieven voor je webwinkels te versturen. Waarom? Omdat de standaard nieuwsbrief module van Magento zeer beperkt is. Je kan enkel maar één lijst maken, je ziet geen openingspercentage en weet je niet wat de bouncerate is.

Daarnaast is er nog één groot nadeel aan de nieuwsbrief module van Magento: Je zult zelf de mailserver moeten draaien. Door de steeds strenger wordende spamfilters kan het een hels karwei worden om de e-mails bij iedereen te bezorgen. Daarnaast bestaat de kans dat je nieuwsbrief er telkens totaal anders uitziet in Gmail, Outlook, Hotmail, enz.

Wil je je klanten dus verrassen met een professionele nieuwsbrief en je zelf geen zorgen hoeven te maken over de techniek? Dan moet je op zoek naar alternatieven.

Gelukkig zijn deze er genoeg. Er is echter vaak wel een probleem met deze alternatieven; ze bieden geen integratie met Magento. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de in- en uitschrijvingen direct gesynchroniseerd worden. Gelukkig heeft Ebizmarts hiervoor dé oplossing!

Deze gratis extensie zorgt er namelijk voor dat de mailinglijst tussen Magento en MailChimp gesynchroniseerd blijft. Er is ook een betaalde extensie van Aheadworks. Met deze extensie kun je veel meer segmenteren en zelfs interesse gebieden instellen. Deze betaalde extensie van Aheadworks meerdere functionaliteiten en hoewel deze extensie zeer handig is, hebben de meeste webwinkels niet zoveel aan al deze functies. Met name voor mailinglijsten onder de 1.000 abonnees kan het waarschijnlijk niet uit. Het kopen van de extensie en het instellen kost vaak meer geld dan het oplevert.

E-Commerce 360 voor Magento

Na synchronisatie van de lijst tussen webwinkel en MailChimp moet nog een extra extensie geïnstalleerd worden, de zogenaamde E-Commerce 360. Deze (eveneens gratis) extensie zorgt er voor dat Magento de unieke codes ‘ziet’ die MailChimp toevoegt aan de verzonden nieuwsbrief. Wanneer een nieuwsbrief-abonnee op een link naar een bepaald product in de nieuwsbrief klikt en hij koopt dit, dan is dit terug te zien bij MailChimp. De extensie zorgt er dus voor dat de data weer ‘teruggeschoten’ wordt naar MailChimp. De data die meegezonden wordt bestaat uit;

• Ordernummer
• Totaalbedrag
• BTW bedrag
• Bezorgkosten
• Product categorie
• Product id en naam
• Aantallen per product
• Kosten van elk product

Deze data kunnen erg bruikbaar zijn om je abonnees te segmenteren. Misschien is het ook voor deze extensie nog te vroeg om te gaan segmenteren (minder dan 1.000 abonnees), maar de cijfers zijn natuurlijk erg leuk en leerzaam!

Hoe werkt MailChimp?

MailChimp werkt zelf erg lekker. Inclusief installaties kan de eerste mailing verstuurd worden binnen het uur! Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het design van je mailing. Dit is een groot voordeel voor mensen die niet zo veel verstand van HTML en CSS hebben. Het kan een behoorlijk gedoe opleveren om een nieuwsbrief goed weer te geven in alle mailboxen (Outlook, Gmail, Hotmail, etc.), maar met MailChimp kies je uit een honderdtal standaard templates en deze verander je naar je eigen stijl.

Wat kost MailChimp?

MailChimp is gratis tot 500 abonnees. Je kan dan 3.000 e-mails per maand versturen. Dit zal voor de meeste webwinkel eigenaren genoeg zijn. Als je meer dan 500 abonnees hebt, kost het 15 euro per maand. Maar met een mailinglijst van meer dan 500 abonnees, moet je dit bedrag tiendubbel kunnen terugverdienen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*