Expositie beeldentuin Het Aardscheveld

De beelden tuin en galerie “Het Aardscheveld” bevind zich op een bijzondere locatie aan de rand van Assen. De beelden zijn geplaatst op historische grond die grenst aan het gebied van stroomdal Drentse Aa. De collectie bestaat uit ruim 30 beelden, alle werken zijn vervaardigd door beeldhouwer Jaap Bos. Galerie en beeldentuin zijn geopend tot 25 september op zaterdag en zondag middag van 12 tot 17 uur en is vrij toegankelijk, koffie en thee word u aangeboden. De buiten beelden zijn gevormd uit hoofdzakelijk serpentijn en Nieuw-Zeelandse kalksteen. Veelal is er gebruik gemaakt van de oorspronkelijke vorm van de steen en de in de steen aanwezige lijnen geaccentueerd verdiept tot een harmonieus lijnenspel. Het zoeken naar vormen en oorspronkelijke lijnen geld even eens voor de beelden uit zachtere steen zoals albast en spek steen die in de galerie te zien zijn.
De beeldhouwer is autodidact en heeft toen hij ruim 60 jaar geworden was, na 45 jaar als werknemer opdrachten van anderen moeten uitvoeren, het besluit genomen met steen te gaan werken, om zelf lijnen uit te zetten die in harmonie zijn met omgeving, persoonlijkheid en natuurlijke vormen..
Adres gegevens beeldentuin en galerie Het Aardscheveld
Jaap Bos
Anreperstraat 184
9404 lk Assen
Telefoonnummer 0592316403
Website www.aardscheveld.nl

Beeldentuin Het Aardscheveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*