Tekenen doe je met potloden!

, ,

Grafische vormgevers en kunstenaars gebruiken potloden om te schetsen. Potloden zijn er diverse vormen en maten. Zo bestaan er potloden met gummen, vulpotloden en ‘timmerman potloden’, handig voor het schrijven op muren.

Potloden zijn populaire schrijfinstrumenten!
Ik weet zeker dat u bekend beIk weet zeker dat u bekend bent met vulpotloden. Als u op een kussentje drukt, komt er aan de voorkant van de vulpotlood een stukje grafiet omlaag. Wist u dat het grafiet staafje verkrijgbaar is in verschillende hardheid en dikten? De vulpotloden zijn dus geoptimaliseerd voor professionals en uitstekende relatiegeschenken. Grafische vormgevers gebruiken dit soort potloden om ontwerpen te tekenen. Zij beginnen eerst met een schets en als deze is goedgekeurd, gaan ze door met het uiteindelijk ontwerp. De potloden zijn gemerkt met de letters H of B. De potloden met een H zijn hard en de potloden met een B zijn zachter. Deze typering gaat van 9H tot 9B. Ik gebruik een potlood voor het noteren van verbeteringen of planningen. Als ik een fout maak, kan ik deze gemakkelijk uitgummen. Ontwerpers zijn fan van harde potloden. Toch gebruiken zij zelden potloden met een hardheid hoger dan 2H. De 2H pen, wordt gebruikt voor de eerste lijntekening. Pennen bedrukken is gemakkelijk.  Hetzelfde geldt voor potloden bedrukken! Als u het overweegt om te gaan tekenen, adviseer ik u om niet te hard te drukken met uw potlood. Wie kent de kunstenaars in Parijs die binnen 5 minuten een prachtig portretafbeelding voor u maken?

Zoek op Google naar potloden en bestel ze snel. Begin te tekenen met potloden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*