Thermosstatische rvs keukenkranen veilig voor kinderen

In het brandwondencentrum worden jaarlijks ongeveer drie honderd kinderen met brandwonden opgenomen, veroorzaakt door heet kraanwater. Bij één van de vijf gevallen zijn brandwonden veroorzaakt door het onderdompelen in heet badwater.
Tijdens het vullen van badwater is het verstandig om de badkuip eerst met koud water te vullen en vervolgens warm water en bij een douchekraan en rvs keukenkraan is het eveneens verstandig om eerst met koud water te beginnen. Controleer bij het badwater eerst met een badthermometer de temperatuur. Daarna kunt u pas baden of uw kind in bad zetten, douchen of afwassen.

Mensen die risico’s zo minimaal willen beperken kunnen thermosstatische kranen of rvs keukenkranen installeren. Thermosstatische kranen, zijn beveiligd waardoor het water niet warmer dan 37 graden kan worden.

Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat kranen na gebruik niet warm blijven, boilers kunnen beter op maximaal vijftig graden afgesteld worden, ook ouders moeten erop toezien dat kinderen niet aan de kranen zitten. Met deze voorzorgsmaatregelen kunnen we brandwonden voorkomen of beperken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*