’20 JAAR WERK’ GRATIS Overzichtstentoonstelling te Liedekerke door Christoph Van Daele

, ,

PERSBERICHT

Overzichtstentoonstelling ’20 JAAR WERK’ door Christoph Van Daele

“De natuur is mijn allergrootste inspiratiebron. Ik schilder niet meteen wat ik zie, maar wat er van over blijft in mijn herinneringen. Kleur is voor mij zeer belangrijk, het maakt de vorm van het werk maar is vooral sfeerbepalend.”

De “inspiratie” voor zijn oeuvre vindt Christoph Van Daele in het landschap en de natuur. Bedachtzaam tast hij de relaties af tussen werkelijkheid en afbeelding, tussen het afgebeelde en het beeld dat vorm krijgt op de drager. De herkenbaarheid blijft in mindere of meerdere mate aanwezig, maar het geschetste of geschilderde beeld wordt een autonome, zintuiglijke entiteit.

Christoph Van Daele vindt ook inspiratie in het direct zintuiglijk waarnemen, van het landschap, de waterpartijen, de bomen, de bloemen, het vlakke land en de bergen, dat hij vastlegt als dagboeknotities in schetsen en fotografische momentopnames. Bij het schilderen treedt een autonoom proces op dat gaandeweg de leesbaarheid versluiert en het ongrijpbare aftast. Het schijnbaar vereenvoudigen intensifieert de suggestieve werking van het beeld als een gesublimeerde onachterhaalbare herinnering.

Deze eerste grote overzichtstentoonstelling van Van Daele Christoph te Liedekerke (België), toont verschillende nieuwe werken en een overzicht van bestaand werk van de laatste 20 jaar. Hoewel de Belgische kunstenaar werd opgeleid tot elektronicus en winkelier, is zijn grote passie toch schilderen en fotograferen.

De tentoonstelling gaat door in de grote zaal op het 1é verdiep van het gemeentehuis te Liedekerke tijdens kermis Opperstraat: weekend 1,2,3 oktober 2011. Nadien zullen de werken nog tot en met 9 oktober 2011 in het gemeentehuis te bezichtigen zijn.

Met dank aan Burgemeester en Schepenen en Bert De Bruyn.

Meer info:

http://vandaelechristoph.weebly.com/tentoon-stellingen.html

http://vandaelechristoph.weebly.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*