Nederland heeft er een nieuw record bij!

, ,

45.000 websites in 1 dag gelanceerd.

Nederland heeft er deze week een nieuw record bij. De Nederlandse StartersUnie heeft afgelopen weekend met de dienst ZoekABC 45.000 unieke domeinnamen gekoppeld aan kant-en-klare websites en deze in één keer gelanceerd.

Uniek in Nederland

Volgens het SIDN, de Stichting Internet Domeinnamen Nederland, is een dergelijke lancering nog niet eerder vertoond. ZoekABC komt hierdoor in één klap binnen in de top 25 van providers van Nederland.

Buiten het record voor Nederland kijkt ook het Guinness World Records op dit moment naar de mogelijkheden om voor de lancering een nieuwe categorie te maken in het Guinness Book of Records.

Waarom deze dienst? Mark Lette, Algemeen Directeur van de Nederlandse StartersUnie vertelt; “In onderzoeken die wij maandelijks houden onder enkele duizenden startende bedrijven (0-3 jaar) bleek dat een betaalbare website en het daadwerkelijk vindbaar zijn op internet als één van de grootste problemen wordt gezien. Wij hebben bijna een jaar gewerkt aan zoekmachinevriendelijke sites waarbij we de regels en richtlijnen van Google als uitgangspunt hebben gebruikt.” Wat maken deze sites dan zo bijzonder? Lette vervolgt; “Alle sites zijn gebaseerd op een unieke URL die de combinatie vormen van de zoekwoorden die mensen ingeven als ze op internet zoeken naar een dienst. Wat zoek je als je een stratenmaker nodig hebt in Middelburg? Juist, de woorden stratenmaker én Middelburg. Deze twee woorden zijn gecombineerd in een unieke domeinnaam die meteen gevuld is met de juiste content, zeg maar teksten en plaatjes, dagelijks aangevuld met interessante branchegerelateerde info.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*