Nieuwe afvalcontainer met chip

Het college van burgemeesters en wethouders van diverse gemeenten vindt dat afvalstromen beter in beeld gebracht moeten worden. In sommige gemeenten zal daar de komende jaren aan gewerkt worden, bedrijven en bewoners zullen een nieuwe grijze afvalcontainer voor restafval en een nieuwe groene container voor groenafval, met een chip krijgen.

Volgens de wethouder van een gemeente, zijn er veel illegale afvalcontainers in omloop, waardoor ze het zicht helemaal kwijt zijn. Dit komt door de gemeentelijke herindeling, waardoor ze met twee verschillende afvalophalers en twee systemen te maken hadden. Dit zal nu veranderen, de gemeente wil voorkomen dat er meerdere afvalbakken met afval langs de weg worden geplaatst door bedrijven. Door de rommelige situatie omtrent afvalophalen en afvalcontainers te verbeteren, zal de gemeente minder geld kwijt zijn aan een containertransport of container verhuur bedrijf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*