Hoge bloeddruk verlagen door de oorzaak aan te pakken

Hoge bloeddruk aanpakken? Check de oorzaak!

Hoe snel worden er tegenwoordig medicijnen voorgeschreven? Uit onderzoek blijkt, dat de huisartsen steeds vaker medicijnen voorschrijven om hoge bloeddruk te verlagen. Ieder jaar stijgt het percentage ongeveer met 2%. Als je dit feit naast het feit leggen dat “specialisten” steeds minder medicijnen voorschrijven (daling van zo’n 3% per jaar).

Dit komt omdat de specialisten tegenwoordig steeds vaker de neiging hebben om daadwerkelijk naar de oorzaak te kijken van hoge bloeddruk in plaats van deze te onderdrukken met medicijnen.

Ik ben erg onder de indruk van de medische wereld, begrijp me niet verkeerd, maar wel vind ik dat er te vaak medicijnen worden voorgeschreven. Het is inderdaad wel de makkelijkste manier om je hoge bloeddruk te verlagen, maar op langer termijn medicijnen slikken (welke dan ook) is nooit goed.

Ook voor de huisarts is het makkelijk om even een medicijn voor te schrijven, in plaats van de daadwerkelijk oorzaak op te zoeken. Roken, drinken, verkeerde voeding, niet bewegen en veel stress behandeling is veel moeilijk.Iemand helpen om van de sigaretten en de alcohol af te blijven is vele malen moeilijker dan een pilletje voorschrijven.

Deels is dit ook de schuld van de patiënt zelf. Met een beetje gezond verstand een een klein beetje speurwerk, kunnen we op het internet toch al vrij snel de meest voorkomende hoge bloeddruk oorzaken opspeuren. In plaats van je levensstijl te veranderen kun je beter even naar de dokter gaan, pilletje slikken, en klaar is kees.

Tjah, wil je echt resultaat? Dan zul je zelf actie moeten ondernemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*