Kleinkunstaudities De Kip op vrijdag 30 september en 7 oktober

Amsterdam, 21 september 2011Aanstaande vrijdag 30 september en 7 oktober vinden in Theater de Krakeling te Amsterdam de audities plaats voor het komende tourseizoen van De Kip, een parttime kleinkunstopleiding en reizend theatergezelschap. Met de audities geeft regisseur Malinca Verwiel aanstormend talent de kans om zich in De Kip te plaatsen en zich zo te ontwikkelen als performer. Wie na de audities wordt toegelaten tot De Kip zal tussen januari en maart 2012 acht keer optreden in verschillende theaters verspreid over Nederland. Auditiedeelname is open voor iedereen ongeacht leeftijd of ervaring. Er worden niet meer dan 7 mensen aangenomen. Inschrijven kan op www.dekip.org of door te mailen naar info@dekip.org.

Selectieverloop
De audities bestaan uit een repetitie in groepsverband waarin de auditanten onder regie hun eigen materiaal laten zien met een duur van vier tot acht minuten. Doorslaggevende factoren zijn: de persoonlijke ambities van ieder individu, de eigen leercapaciteit, uitstraling op het podium en natuurlijk de chemie met de zaal. Kandidaten die geselecteerd worden zullen met de negende tour van De Kip in 2012 een geheel eigen combinatie tussen open podium, leerschool en reizend theatercircus in de praktijk brengen. Hieraan gaat een intensief opleidingstraject vooraf waarbij alle ‘kippen’ de kans krijgen hun talent te ontwikkelen onder begeleiding van de regisseur en een pianist.

Voor wie?
De audities zijn gericht op ambitieuze mensen die hun talent in een groep willen ontwikkelen. Dit kan gaan om muzikaal talent, improvisatietalent, tekstueel talent, communicatietalent en omgang met de zaal, theatraal talent, komisch talent, clownesk talent, zang/singersongwriterstalent, of mixtalent. Maar ook om bijvoorbeeld combinaties met film of powerpoint: alles kan en alles mag.

Authentieke podiumtijgers
Regisseur Malinca Verwiel zegt: “De Kip is niet om met talent te scoren, maar om talent te zien ontwikkelen. Iedere deelnemer die in De Kip stapt, transformeert na een leerzame en interessante reis tot een authentieke podiumtijger. Het is een veilige sprong in het diepe.”

Speellijst De Kip 2012

Zaterdag 7 januari   Hek van de Dam Ekehaar, Assen
Zondag 15 januari   Pepijn, Den Haag
Vrijdag 20  januari   Elckertheater,  Bussum
Zondag 29 januari   Comedy Theater Amsterdam
Vrijdag 9 maart        City of Wesopa, Weesp
Zaterdag 10 maart   Theater Provadja, Alkmaar
Zaterdag 17 maart   De Kamers, Amersfoort
Zondag 25 maart     Comedy Theater Amsterdam

Over De Kip
De Kip bewandelt al bijna tien jaar een bijzonder pad tussen parttime kleinkunstopleiding, open podium en reizend theatergezelschap. Jaarlijks toeren de podiumtijgers van De Kip door Nederlandse theaters waarbij iedere ‘kip’ eigen materiaal laat zien en in groepsverband het publiek betovert. Één van de instrumenten daarvoor is de kadokip: een improvisatie speciaal gericht op iemand uit het publiek. Bijvoorbeeld aangevraagd door zijn of haar partner. Behalve theaters zet De Kip ook regelmatig het bedrijfsleven op zijn kop: onder de naam Bedrijfskip slaat De Kip graag een brug tussen het podium en de werkende mens.
Kijk voor meer informatie ook op www.dekip.org

Over Malinca Verwiel
Malinca Verwiel is afgestudeerd van ArtEZ en heeft de afgelopen 20 jaar lesgegeven als kleinkunstdocente. In 1999 is ze door Ruut Weissman officieel benoemd tot kleinkunstdocent. Daarna heeft ze jarenlang als regisseur vele beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen, waaronder Claudia de Breij, Leon van der Zanden en Tom Sligting. De laatste jaren staat ze op het podium met interactief bedrijfstheater over cultuurverandering, samenwerken en talent. Ze speelt piano, maakt filmpjes, schrijft theater- en liedteksten en is gecertificeerd speaking circles facilitator. Malinca is bovenal gericht op authenticiteit; ze haalt iemands sterke of leuke kanten naar boven en accentueert zo iemands theaterpersoonlijkheid.

Voor meer informatie:
Ysbrant Bakker
Productie
info@dekip.org

06-55944847
www.dekip.org

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*