Rijschool Sittard of rijschool Weert voor spoedrijopleiding

Enkele middelbare scholen in Nederland hebben sinds kort de beschikking over een rijsimulator op hun scholen. Leerlingen die zestien zijn kunnen op school alvast beginnen met een rijopleiding. Door middel van een rijsimulator kunnen ze voorlopig ervaren hoe het is om een auto te besturen. De simulator is geplaatst door een rijschool uit de nabije omgeving.

Per 1 november 2011 mag je op je zestiende al theorie examen afleggen, wat voorheen alleen vanaf je achttiende mocht. Het theoriecertificaat die je op je zestiende hebt behaald is anderhalf jaar geldig. Het nemen van praktijklessen mag vanaf de leeftijd van 16,5 jaar. Het aantal lessen dat een kandidaat op een rijsimulator neemt is gemiddeld twintig. De leerlingen worden begeleid door een erkend rij-instructeur.

Ben je nog niet op de hoogte omtrent de veranderingen op dit gebied of voor meer info over een rijsimulator, bel of ga langs bij rijschool Sittard, rijschool Weert, rijschool Heerlen, rijschool Dordrecht of rijschool Roermond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*