Werving en selectie bureau: Financieel directeur alsmaar belangrijker

Uit een bijeenkomst voor werving en selectiebureaus is naar voren gekomen dat CFO’s een steeds belangrijkere rol vervullen in het bedrijfsleven. Een CFO is een chief financial officer oftewel financieel directeur, niet alleen is zijn of haar taak complexer maar ook breder.

De afgelopen week organiseerde een werving en selectie bureau een bijeenkomst voor ongeveer vijftig HR-directeuren en CFO’s van internationale en Nederlandse bedrijven. Volgens menigeen zijn CFO’s geen veredelde schatkist bewaarders meer, maar mensen met een functie waarbij er met de verschillende afdelingen meer wisselwerking plaatsvindt. Ook kwam tijdens de bijeenkomst werving en selectie naar voren, dat bij CFO’s zowel extern als intern het aspect communicatie aangescherpt moet worden, dat wil zeggen dat een financieel directeur niet alleen cijfers moet voortbrengen, maar ook uitleg moet kunnen geven over wat de cijfers inhouden en waarom sommige besluiten worden genomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*