Serre bouwen

, ,

Of u nu beschikt over een groot of een klein huis, het is altijd ideaal om te beschikken over meer ruimte en woongemak. Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld een ruimte wilt toevoegen aan de huiskamer of een overdekte ruimte wilt hebben in uw tuin. De meest logische oplossing voor een vergroting van een huis is vaak een serre. Maar vaak weten consumenten niet wat er komt kijken bij het laten bouwen van een serre. Vandaar dat het handig is om eens te gaan kijken naar drie van de meest gestelde vragen bij het bouwen van een serre.

Heb ik een vergunning nodig om een serre te laten bouwen?
Indien u van plan bent om een serre te bouwen kan het zijn dat u hiervoor een vergunning nodig heeft. Sinds 2010 is de regelgeving betreffende bouwvergunningen voor serres versoepeld. Maar het concrete antwoord hierop is sterk afhankelijk van de omvang en locatie van hetgeen dat u wilt laten aanbouwen. Het ministerie van VROM heeft een aantal criteria hiervoor opgesteld waaruit u kunt opmaken of u aanvraag moet doen voor een bouwvergunning. Op de website van het ministerie van VROM is er zelfs een stroomschema wat u kunt volgen om eenvoudig te kunnen bepalen of u een bouwvergunning nodig heeft. Indien u wel een bouwvergunning nodig heeft voor uw bouw zult u contact moeten opnemen met uw gemeente. Bij de gemeente zult u dan gedetailleerde informatie krijgen omtrent de voorschriften waaraan u moet voldoen bij de bouw van een serre.

Hoe komt de bouw van een serre tot stand?
De bouw van een serre is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de gewenste serre en het materiaal wat er wordt gebruikt. Zo is er vrijwel altijd een fundering nodig wat op dezelfde manier moet gebeuren als de fundering van het woonhuis. Het materiaal wat wordt gebruik voor de serre zelf is gekoppeld aan de stijl van uw huis. Voor het frame van uw serre kunt u kiezen tussen hout, metaal en aluminium. Aluminium wordt vaak gebruikt in het geval van systeembouw waarbij u dus wel kunt zien dat de serre aangebouwd is. Bij een houten serre is er een veel mooiere afwerking wat ervoor zorgt dat de serre veel beter past binnen de stijl van het huis. Voor het dak van een serre wordt vaak gekozen voor kunststof aangezien glas vaak duurder is. Maar de voordelen van glas zijn weer dat het meer licht doorlaat, makkelijk is schoon te maken en natuurlijk luxer oogt. Een belangrijke overweging bij de keuze hiervoor is tevens de mate van gewenste isolatie.

Wat zijn ongeveer de kosten voor de bouw van een serre?
Bij het bepalen van prijsopgaven voor serres kijken aannemers natuurlijk altijd naar de omvang van het project. Er zijn tal van factoren die hierbij een rol spelen. Ten eerste zal het gebruik van het gewenste materiaal een grote invloed hebben op de uiteindelijke prijs van uw serre. Verder is de grootte van uw serre natuurlijk ook van invloed op de prijs. Tevens moet er natuurlijk bij de kostberekening rekening worden gehouden met voortvloeiende kosten zoals extra stookkosten of onderhoudskosten. De gemiddeld initiële kosten voor een serre bij een twee onder één kap of een vrijstaand huis kunnen al gauw rond de 40.000-50.000 euro zijn. Natuurlijk kunnen de kosten goedkoper of duurder uitvallen bij een buiten gemiddelde variant van uw serre.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*