Belangrijke weetjes voor het werken met roofvogels

Een roofvogel workshop is een manier om roofvogels van dichtbij te zien en hun gedrag mee te maken. Een workshop is pas echt geslaagd als een bezoeker enkele belangrijke tips in acht neemt. De veiligheid en welzijn van zowel het dier als de bezoeker zijn daarbij primair.

Wat ook belangrijk is dat men dichtbij de locatie van de valkerij liever geen eenden, ganzen en schapen houdt. De roofvogels blijven tenslotte wilde dieren en uitmuntende jagers. Een ander belangrijk weetje is dat men rekening moet houden met genoeg ruimte indien er gevlogen wordt. Een veld van ten minste 2500 vierkante meter is hierbij een goede leidraad. Pleinen in centra van steden zijn soms niet bepaald geschikt voor demonstraties van roofvogels. Het glas van veel gebouwen zou hierbij een gevaar kunnen zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*