Capgemini werkt slimmer met de computer

Almere – 4 oktober 2011 – ErgoDirect International maakt bekend dat zij met Capgemini Nederland B.V. een overeenkomst afgesloten heeft voor de levering van CtrlWORK persoonlijke effectiviteit software. De software voor slimmer werken met je computer is uitgerold aan alle medewerkers in Nederland.

CtrlWORK, persoonlijke effectiviteit software helpt medewerkers slimmer met de computer te werken. CtrlWORK doet dit door op de juiste momenten mentale verfrissing aan te bieden via 1) informatie die helpt om je vaardigheden te verbeteren en 2) via informatie die helpt om je zinnen (even) te verzetten, zodat de Capgemini medewerker, na het (kort) opladen van de „mentale batterij‟, weer geconcentreerd en fris verder kan werken. Want wie zich beter kan concentreren, kan ook beter presteren.

Verbetering vaardigheden
Effectieve interventies, met o.a. timemanagement tips, hebben wetenschappelijk aantoonbaar positief effect op zowel de gezondheid én prestatie van beeldschermwerk. Zo leert CtrlWORK Capgemini medewerkers sneltoetsen die tijd besparen en (ongezond) muisgebruik terugdringen. Biedt de software tips om effectief met email en tijd om te gaan. Zorgen energieoefeningen voor actief herstel en mentale verfrissing en informeert CtrlWORK de Capgemini medewerkers over een gezonde werkhouding en gezonde werkplek. Deze efficiënte interventies dragen binnen Capgemini bij aan effectief en comfortabel beeldschermwerk.

“De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat door ons gebruikte pauzesoftware vaak, al dan niet gebaseerd op feitelijk gebruik, tot irritatie en weerstand leidde, waardoor deze niet werd gebruikt of werd verwijderd van de computer!” aldus Annelies Hermens, verantwoordelijk voor het HR-beleid binnen Capgemini.
Annelies vervolgt: “Dit is aanleiding geweest om te kijken naar een instrument dat de medewerker ondersteunt bij gezond en efficiënt beeldschermwerk zonder al teveel weerstand.”
“Het was voor ons niet zo heel moeilijk om daarbij te kiezen voor een pakket wat veel meer is opgezet vanuit persoonlijke effectiviteit en slimmer werken. De visie achter de opzet van het CtrlWORK systeem, dat er is nagedacht hoe het zoveel mogelijk aansluit bij hoe mensen werken, dat het geen eenheidsworst is en heel flexibel is in te stellen, vinden wij enorme pluspunten.” aldus Hermens.

Annelies vervolgt: “Er is functioneel echt goed nagedacht over hoe mensen werken en hoe je ze kunt stimuleren slimmer te werken via energie- en concentratiemanagement. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden van CtrlWORK!”
“Dat CtrlWORK bij een dynamische organisatie als Capgemini met enthousiasme wordt ontvangen geeft aan dat de filosofie en visie achter CtrlWORK degelijk onderbouwd en breed inzetbaar is.” aldus John van Hooft, directeur bij ErgoDirect International. John vervolgt: “We zijn verheugd dat Capgemini in Nederland, als een van de grootste spelers in de IT- en Consultancysector, CtrlWORK breed heeft uitgerold. Het geeft aan dat CtrlWORK geschikt is voor zowel de traditionele beeldschermwerker als de dynamische gebruiker van vandaag die Het Nieuwe Werken (HNW) toepast.”

Over ErgoDirect International
ErgoDirect International is een innovatieve kennispartij als het gaat om slimmer werken met je computer. Software oplossingen van ErgoDirect International zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis en getoetst door gerenommeerde wetenschappers en ergonomen. Haar softwareproduct CtrlWORK (persoonlijke effectiviteit software) is in korte tijd al zeer succesvol. Wat betreft R&D legt ErgoDirect International continue haar oor te luister bij haar klanten en de wetenschap. Wij weten wat de wensen en behoeften van onze klanten zijn en ontwikkelen daar ook naar. Producten van ErgoDirect International worden gebruikt binnen ministeries, provincies, gemeenten, onderwijs, banken, (zorg)verzekeraars, (it)dienstverleners, industrie en vele andere bedrijfstakken. Beeldschermwerkers werken gezonder, slimmer én efficiënter met producten van ErgoDirect International

Mediacontact: Niek Nendels, T: 036-5472440, E: niek.nendels@ergodirectinternational.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*