Sociaal wenselijkheid in e assessments

TestGroup Consulting neemt allerlei soorten assessments af. Van losse persoonlijkheids- en capaciteitentesten tot completen assessmentdagen (bijvoorbeeld selectie assesments, loopbaan assessments en sales assessments). The Bridge Personality, de persoonlijkheidstest ontwikkeld door TestGroup, kan voor zowel selectie- als ontwikkeldoeleinden gebruikt worden. Dit komt doordat zowel getest wordt op 34 persoonlijkheidsdimensies (waaronder de Big Five kenmerken) en daarnaast wordt het Jung type gegeven.

Bijzonder aan The Bridge Personality is dat deze meet hoe sociaal wenselijk en hoe consistent een kandidaat een test invult. Wat ons opvalt is dat voor selectiedoeleinden kandidaten vaak sociaal wenselijker en minder consistent de test invullen dan wanneer deze gebruikt wordt voor ontwikkeldoeleinden. Het is logisch dat een kandidaat zich bij een sollicatie wat beter voor wil doen dan hij in werkelijkheid is of denkt te zijn. Wanneer dit inderdaad gebeurt, is dit in de Bridge Personality terug te zien. Er is zelfs te zien op welke dimensies een kandidaat een minder consistent beeld heeft gegeven over zichzelf. Dit inzicht geeft extra handvatten om het selectieinterview gestructureerd te leiden.

Tijdens een Bridge kwalificatietraining kun je leren hoe je The Bridge Personality in kunt zetten en hoe je goede feedbackgesprekken kunt voeren met de kandidaat. Voor meer informatie: http://testgroup.eu/Training/1/Kwalificatietraining_kort.html of mail naar info@testgroup.eu .

Over TestGroup Consulting

TestGroup Consulting is een uitgever van online assessment instrumenten en psychologische testen. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van de laatste online technieken en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van online assesments. TestGroup Consulting is een organisatie met een vernieuwende blik op de toepassing van psychometrie en assessmenttechnieken binnen HRM. Het biedt professionele ondersteuning bij het ontwikkelen en selecteren van mensen in organisaties. De hoogwaardige Bridge assessment instrumenten zijn het fundament van de diensten van TestGroup Consulting. Algemene informatie over TestGroup vindt u hier: www.testgroup.eu

Facebook: http://www.facebook.com/TestGroupC

Twitter: @TestGroupBridge

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*