Suikervrije chocolade gezoet met erythritol

,

Nu aspartaam weer in opspraak is en ook andere kunstmatige zoetstoffen vraagtekens oproepen, rijst de vraag: Is er dan echt geen gezond en lekker alternatief? Het antwoord is: jawel! Erythritol is een natuurlijke zoetstof die geen calorieën bevat. Het heeft niet de bijwerkingen die geassocieerd worden met andere suikeralcoholen en is zeer geschikt voor diabetici.
Erythritol is in Japan in gebruik sinds de jaren ’90 en in de Verenigde Staten hebben Coca Cola en Pepsi de zoetstof al groot ingezet. Tot op heden hebben producten gezoet met Erythritol de Nederlandse markt echter nog niet bereikt. Liever Suikervrij brengt daar verandering in en is de samenwerking aangegaan met een klein bedrijf in de Verenigde Staten waar twee dames zich met hart en ziel hebben gestort op het maken van chocolade die bovenal lekker is, maar ook uitermate geschikt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
De ideologie achter de chocolade komt overeen met die van Liever Suikervrij: producten die, naast suikervrij, ook lekker zijn en geen aspartaam of maltitol bevatten, gemaakt van eerlijke ingrediënten en die je helpen je bloedsuiker onder controle te houden. Dat laatste is niet alleen belangrijk voor diabetici, maar ook voor iedereen die een low carb lifestyle heeft en toch af en toe eens lekker en verantwoord wil genieten.
De zoetstof Erythritol, goedgekeurd door de Europese Commissie, kent niet de bijwerkingen die andere zoetstoffen vaak hebben (darmproblemen, winderigheid, bittere smaak). De chocolade van Lieversuikervrij.nl biedt vele voordelen: het bevat minder calorieën en minder vetten, is suiker- en glutenvrij en smaakt geweldig. De chocolade kan ook met een gerust hart gegeten worden door mensen die op hun cholesterol moeten letten, is veilig voor de tanden en geschikt voor veganisten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*