Culturele info : het museum La Piscine in Roubaix viert zijn 10e verjaardag

Het Museum La Piscine in Roubaix in het noorden van Frankrijk is jarig!  Reeds 10 jaar geleden werd het publieke Art Deco zwembad omgetoverd in een van de meest verassende museums van Europa…Op de website www.roubaix-lapiscine.com vind u alle details van de feestelijkheden.

Een uitzonderlijke tentoonstelling voor een uitzonderlijk jaar ! Om zijn 10 jaar bestaan waardig te vieren opent het Museum La Piscine het feest op 22 en 23 oktober 2011 met een speciale en gratise programmering. 10 jaar bestaan wordt gevierd met 10 kaarsen, 10 knipogen, 10 deuren, 10 sokkels, 10 patronaten…verassingen om de grens van de 2 miljoen bezoekers te overschrijden! Het avondfeest voor de verjaardag van het Museum La Piscine vindt op 21 oktober plaats, om 18h30. Tijdens dit feest zullen de bezoekers de 5 voorgestelde tentoonstellingen ontdekken, maar nog meer: voor de gelegenheid zal de burgemeester bekendmaken wie de geselecteerde architect is van de vergroting van het Museum. Bekendmaking die gevolgd wordt door een bal in het groot bad van het Museum onder de directie van Michel Pruvot. La Piscine is ook partner met het festival  Roubaix L’Accordéon, en een musikant zal de zalen van het museum doorlopen op het ritme van zijn muziekinstrument.

Laat je van 22 oktober 2011 tot 8 januari 2012 begeleiden doorheen de belangrijkste tentoonstellingen van de 10 laatste jaren. Liefhebbers van sculptuur worden verwend met een tentoonstelling van de kunstenaar Philippe Anthonioz, genaamd “Sculpture d’usage, usage de la sculpture”. Een heen-en weergeloop van de kunstenaar tussen toegepaste kunst en  plastische kunst, een problematiek die zich vaak herhaalt in het Museum van Roubaix.

Toegepaste kunst wordt vereerd in Het Museum La Piscine met de presentatie van prachtige decorkostuums ontworpen door Chrystel Zingiro voor Carolyn Carlson. Het Museum La Piscine heeft een historische band met de textielindustrie. Roubaix was vroeger de wereldse hoofdstad van de textiel.

De tiende verjaardag van het museum La Piscine is ook de ideale gelegenheid om alle publicaties te laten zien betreffende het museum, die voor de gelegenheid opnieuw uitgegeven worden. Eén van deze publicaties is de nieuwe versie van de catalogus van de collecties van het museum, verrijkt en geactualiseerd met de schenkingen en aanwervingen van de 10 laatste jaren. Een tweevoudig werk, dat zowel de collecties als de architectuur van het museum presenteert (van Albert Baert en Jean-Paul Philippon). Dit werk over de geschiedenis van La Piscine is hoogstwaarschijnlijk het volledigste van allemaal.

Na al deze culturele gebeurtenissen wordt u in 2012 nogmaals verrast door het museum! Met onder andere een expositie van foto’s van Pablo Picasso van 18 februari tot 20 mei 2012, of een andere expositie genaamd “Marc Chagall et la question du volume” van oktober 2012 tot januari 2013

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*