De wereld rond met 25 vrijwilligersorganisaties

In één dag de wereld rond!

Op 5 november 2011 is er voor het eerst in Nederland een evenement waarbij vrijwilligerswerk in het buitenland centraal staat. Waar vragen worden beantwoord over de kosten, de voorbereiding, begeleiding, en je kennis kan maken met meer dan 25 verschillende organisaties.

Waarom?

De laatste jaren is het doen van vrijwilligerswerk steeds populairder geworden en willen mensen overal in de wereld hun steentje bijdragen. In Nederland zijn er meer dan honderd organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden en er komen er steeds meer bij. Het verschil tussen organisaties is op het eerste gezicht moeilijk te zien en de vrijwilligers worden steeds kritischer bij het kiezen van een geschikte organisatie. En terecht, want kwaliteit in de voorbereiding en begeleiding is erg belangrijk.

Wat?

Daarom organiseren de grootste organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk op zaterdag 5 november in Stay Okay in Amsterdam de Wereldwijzer Vrijwilligersdag. Nog nooit eerder was er zo’n unieke samenwerking tussen 27 organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden in alle delen van de wereld.

Er zijn mogelijkheden om te speeddaten met de organisaties, workshops te volgen, fotopresentaties te bekijken of gewoon rustig over de informatiemarkt te lopen waar elke organisatie een eigen stand heeft. Daarnaast is er een algemene presentatie waarin wordt verteld wat er allemaal bij komt kijken als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Kortom, een dag om je te laten inspireren voor vrijwilligerswerk!

Praktische informatie:

Datum:                                    5 november
Locatie:                                    Stay Okay Amsterdam Zeeburg, Timorplein 21, Amsterdam
Tijden:                                    Tussen 11.00 en 17.00
Entree:                                    Gratis

Aanmelden:                  via www.wereldwijzervrijwilligersdag.nl l

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*