Duurzame prijs ingezet voor strijd om statiegeld

Apeldoorn, 7 oktober 2011. De Jumbo-supermarkt in Eerbeek en flessenautomatenleverancier Tomra Systems zetten hun gewonnen duurzaamheidsprijs van € 2.000,- in om de Stichting Ons Statiegeld te ondersteunen.

Een echte held kiest statiegeld

Het geldbedrag wordt gebruikt voor de campagne ‘Een echte held kiest statiegeld’. Dit initiatief is niet alleen gericht op het voorkomen van de afschaffing van statiegeld, maar tevens op het uitbreiden ervan naar kleine plastic flessen. Een onderdeel van de campagne is de petitie op www.echteheld.nl.

Duurzame prijs

De duurzaamheidsprijs wonnen de twee partijen tijdens Duurzame Dinsdag op het Binnenhof in Den haag, met hun initiatief van ‘statiegeld’ op blikjes en kleine plastic flesjes. Concreet houdt deze actie in dat klanten van de Eerbeekse Jumbo voor elke ingeleverde verpakking een milieubonus van vijf cent krijgen, welke te besteden is in de winkel. In de gemeenschap met 10.000 inwoners worden tussen de 1.500 en 2.000 verpakkingen per dag ingezameld, die grotendeels uit het zwerfafval afkomstig zijn. Wekelijks komen nieuwe aanvragen binnen van supermarkten die zelf ook blikjes en flesjes willen inzamelen.

Statiegeldsysteem

Wegens het grote succes van de actie zetten Tomra Systems en de Jumbo zich in om op grote schaal zwerfafval te bestrijden door het statiegeldsysteem uit te breiden naar kleine drankverpakkingen. Alle 4.200 emballageautomaten in Nederland zijn al geschikt voor inname van blikjes en kleine plastic flesjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*