Je hond verzorgen

Een hond heeft net als een mens veel verzorging nodig. Daarom is het belangrijk dat je hem regelmatig onder handen neemt. Hier een overzicht van de belangrijkste verzorgingspunten.

Haren
Honden hebben allemaal verschillende vachten en ook een andere behandeling nodig. Honden met haar moet je regelmatig borstelen en eventuele klitten eruit knippen. Honden met een niet-verharende vacht moet je regelmatig knippen. Dit kun je het best bij een trimsalon doen.  De vacht van een haarloze hond hoeft niet verzorgd te worden. Een hond kan ook last krijgen van vlooien, dit kun je zien doordat de hond zichzelf krabt of doordat je eitjes in de vacht zit zitten. Dit kun je verhelpen met een middel tegen vlooien.

Nagels
De nagels van honden moeten ongeveer twee keer per maand worden geknipt. Hiervoor zijn speciale schaartjes te koop. Hierbij is het belangrijk dat je alleen het niet-levende gedeelte van de nagel knipt, dus alleen het uiteinde. In het levende gedeelte zitten namelijk bloedvaten en zenuwen. Ook is het belangrijk dat je de nagels in een hoek van 45 graden knipt, zodat deze gelijk lopen met de vloer.

Oren
De oren van een hond moeten altijd goed schoon zijn, anders kan het gaan irriteren of infecties opleveren. Er zijn speciale middeltjes op de markt, maar het beste is om viezigheid gewoon met een wattenschijfje weg te halen. Doe dit niet met een wattenstaafje, want dit duwt de viezigheid alleen maar verder in het oor.

Tanden
Ook de tanden van honden moeten worden verzorgd. Zij kunnen ook last krijgen van tandplak en gaatjes. Daarom moeten de tanden twee keer per week worden gepoetst met een zachte borstel. Ook is het belangrijk om het gebit af en toe te laten controleren door de dierenarts.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*