Recherchebureau als controleur van zieke werknemer

In het geval werknemers zich ziek melden of zich ziek thuis bevinden hebben werkgevers de behoefte aan verificatie en controle. Het inhuren van een bedrijfsrecherche of recherchebureau is geen ongebruikelijke manier, meer om dit voor mekaar te krijgen. Steeds meer bedrijven maken van deze diensten gebruik.

Een voorbeeld is een gerechtelijke uitspraak gedaan in een rechtszaak waarbij de werkgever een bedrijfsrecherche had ingeschakeld om de werknemer te controleren. De bewuste werknemer was al enige jaren arbeidsongeschikt en genoot een WIA uitkering. De werkgever was zogenaamd eigenrisicodrager voor de WIA verzekering. Echter na een bezoek door de bewuste werknemer aan de bedrijfsarts werd er door de bedrijfsarts geoordeeld dat de werknemer zijn of haar werkheden kon hervatten voor slechts 2 uur per dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*