Hoe moet ik een vergunning voor het bouwen van een dakkapel aanvragen?

Een dakkapel aan uw huis laten bouwen kan meerdere voordelen bieden, het brengt bijvoorbeeld meer licht binnen en kan de verkoopwaarde van uw huis verhogen. Een vergunning voor het bouwen van een dakkapel kunt u aanvragen bij de gemeente. Als het nodig is, want in sommige gevallen hoeft u geen vergunning aan te vragen. Sinds 1 oktober 2010 gaat het hier om een omgevingsvergunning, hiervoor was het een lichte bouwvergunning.

Deze vergunning kunt u online aanvragen. De formulieren die hierbij horen, kunt u vinden op de website van uw gemeente of op www.omgevingsloket.nl. Op deze sites wordt vermeld welke bijlagen u mee dient te sturen, dit kan bijvoorbeeld het bouwplan van uw dakkapel zijn.

Als u uw aanvraag heeft ingediend, zal de gemeente uw bouwplan beoordelen. Er wordt onderzocht of uw dakkapel in het bestemmingsplan van de gemeente past en voldoet aan de technische eisen uit het Bouwbesluit. Tevens moet uw dakkapel voldoen aan de regels van de welstand. Dit houdt in dat uw dakkapel in het straatbeeld moet passen. De kans is groter dat uw aanvraag wordt goedgekeurd als uw dakkapel lijkt op andere dakkapellen in de straat.

Het zal ongeveer acht weken duren voordat uw aanvraag wordt goedgekeurd. Dit is de maximumwachttijd, veel gemeentes zetten zich in om de procedure te versnellen. Probeer uw bouwplannen zo duidelijk mogelijk te maken, op deze manier kan de gemeente u beter helpen met de aanvraag van uw bouwvergunning. Om deze reden is het verstandig om veel dakkapel offertes aan te vragen. Zo kunt u prijzen vergelijken voor uw dakkapel, u weet dan wat er mogelijk is met uw budget.

Op zoek naar een bedrijf voor dakkapel of dakopbouw bij u in de buurt? Neem een kijkje op 0900 dakkapel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*