Tweede Kamer wil verbeterde isolatie nieuwbouwwoningen

De Tweede Kamer wil de isolatie van nieuwbouwwoningen verbeteren. De afgelopen week is een motie, ingediend door GroenLinks, SP, ChristenUnie en PvdA, aangenomen die de regering oproept strengere eisen te stellen aan de energieprestatie van woningen. De Tweede Kamer stemde over het Bouwbesluit, waarin de Rijkseisen voor gebouwen zijn vastgelegd.

SP-kamerlid Paulus Jansen stelde onlangs voor om de isolatienormen voor nieuwbouwwoningen aan te scherpen. Volgens Jansen kan hierbij ‘meer energie bespaard worden dan bij alle Greendeals bij elkaar.’ Janssen veronderstelt dat met zijn voorstel een huishouden op jaarbasis 150 kubieke meter gas kan besparen: ‘Als je bedenkt dat er jaarlijks ruim 60.000 nieuwe woningen worden gebouwd, dan levert dit in het eerste jaar al een besparing van 10 miljoen kubieke meter gas op. Ieder jaar komt daar vervolgens 10 miljoen bovenop. Voor zowel het klimaat als de portemonnee van de huurders en kopers levert het een flinke besparing op.’ Door in te zetten op betere isolatie van woningen wordt er zodoende een win-win situatie gecreëerd.

Verder wil Jansen met grote stappen veel huizen isoleren. ‘Het vooraf goed isoleren van huizen is tot 12 keer goedkoper dan achteraf isoleren. Bovendien is extra isoleren niet duurder wanneer je het collectief aanpakt. De praktijk laat zien dat harde afspraken over besparing meer zoden aan de dijk zetten, dan boterzachte goede bedoelingen,’ aldus Jansen.

Voor meer informatie over een klusbedrijf bij u in de buurt kunt u terecht op 0900 Klussen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*