De hoogste bedrijfszekerheid voor Wilo-afvalwaterdompelpompen

,

  De nieuwe motorgeneraties “T 50G” en “FKT 50G”

Westzaan. Voor de modulair opgebouwde afvalwaterdompelpompen van het type “Wilo-EMU FA” heeft Wilo met de motortypes “T 50G” en “FKT 50G” twee nieuwe motortypes in het leverprogramma. Deze kenmerken zich door eenvoudig onderhoud en lange levensduur.  Ze bieden, afhankelijk van de uitvoering, een maximale opvoerhoogte van ongeveer 100 meter of een volumestroom van maximaal 2.400 liter per seconde.  

Het doel voor de ontwikkeling van het nieuwe motortype was een verdere verhoging van de bedrijfszekerheid. Zo dragen de vernieuwde kabelgeleiding en extra trekontlasting bij aan verminderde kans op lekkage. Als extra bescherming is tevens een vochtsensor gemonteerd. De volledige motorbeveiliging geschied door thermistor of bimetaal.  

Zowel de „T 50G“- als bij de “FKT 50G”-motoren zijn voorzien van speciale wentellagers en twee separate mechanical seals. Dit resulteert in een rustige en trillingsvrije loop van de motoren. Daarnaast beschermen in totaal drie radiaal afdichtingen de lagers en mechanical seals tegen het binnendringen van vloeistoffen. Vloeistof die eventueel via de tweede mechanische asafdichting binnen dringt wordt ‘opgenomen’ door het lekkagecompartiment. Hier is een mini-vlotterschakelaar geïnstalleerd die de motor vroegtijdig uitschakelt.  

Wilo motor FKT 50G

De nieuwe “FKT 50G”-motoren voor afvalwaterdompelpompen van het type “Wilo-EMU FA” is met monitoringinrichting voor een optimale motorbescherming. Door het gebruik van hoogwaardige materialen ontstaat er een lange levensduur met een hele hoge bedrijfszekerheid.De Voor de modulair opgebouwde afvalwaterdompelpompen van het type “Wilo-EMU FA” ontwikkelde motortype “T 50G” wordt in volledig ondergedompelde toestand gebruikt. Een interne koeling is niet nodig omdat de omgevingsvloeistof de koelfunctie overneemt.

 

De nieuwste motoren zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het motorcompartiment en klemmenkast zijn eenvoudig toegankelijk, de laatste maakt een snelle en eenvoudige uitwisseling van de aansluitkabels mogelijk. Daarnaast is een snelle smering van de lagers mogelijk wat het onderhoud aanzienlijk vereenvoudigd.  

Bij het type “T 50G” gaat het om motoren voor geheel ondergedompelde opstelling /installatie. Hierbij neemt het te verpompen medium de (motor) koelfunctie over. Bij deze bouwserie wordt de motorafdichting gerealiseerd door twee, draairichtingonafhankelijke, mechanical seals met tussenliggende lekkagecompartiment. Hiernaast zorgen de hoogwaardige afdichting en sensoren voor een zo groot mogelijke beveiliging van de motor en daarmee de bedrijfszekerheid.    

Het tweede motortype “FKT 50G” is zowel voor een natte als voor een droge opstelling. Ze beschikt over een interne koeling door een direct op de motoras geplaatste waaier die het koelcircuit aandrijft. Dit circuit is gevuld met een water-glycolmengsel welke de werking van de pomp bij een laag medium- of buitentemperatuur mogelijk maakt. De warmtewisselaar aan de onderkant van de motor is geoptimaliseerd. Het resultaat is een snelle en betrouwbare motorkoeling onder alle omstandigheden.  

Beide motortypes zijn met beschermingsklasse IP 68 uitgevoerd en in de standaard versie geschikt voor een maximale onderdompeling van 20 meter en een mediumtemperatuur van maximaal 40°C. De “T 50G”-motoren zijn beschikbaar met vermogens van 95 tot 260 kW bij 50 Hz of van 105 tot 285 kW bij 60 Hz. De “FKT 50G”-motoren zijn beschikbaar in vermogensbereiken van 75 tot 230 kW bij 50 Hz of 85 tot 225 kW bij 60 Hz.  

 Over Wilo:  

 WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. Sinds de oprichting in 1872 karakteriseren innovatieve concepten en hoog-rendement (HR)technologie het productengamma van het bedrijf. In 1928 werd ’s werelds eerste circulatiepomp ontwikkeld en gepatenteerd. Wilo is ook pionier in de ontwikkeling van elektronische pompen. Al in 2001 presenteerde Wilo ’s werelds eerste HR-pomp voor verwarming,- koeling,- en airconditioningtoepassingen. De product- en systeemoplossingen staan bekend om hun hoge productkwaliteit en consequente klantgerichtheid wat resulteert in ongeveer 20 patenten per jaar en is hierdoor nu al voorbereid op de strenge ErP-richtlijnen. Wilo wordt wereldwijd vertegenwoordigd door 60 dochterondernemingen en heeft meer dan 6.200 medewerkers in dienst. In 2010 was de omzet € 1.021,4 miljoen. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.  

Voor meer informatie:
http://www.wilo.nl/cps/rde/xchg/nl-nl/layout.xsl/3427.htm

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*