Welke rok staat mij het best?

In de zomer kiest de vrouwelijke bevolking massaal voor rokjes en jurkjes. Ook als we netjes gekleed willen gaan, kiezen we vaak voor een rok. Rokken zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten, maar weet jij welke rok jij moet dragen om je figuur het beste tot z’n recht te laten komen?

Forse bovenbenen?
Vind je je bovenbenen aan de dikke kant? Ga dan voor een rechte rok (kokerrok) in een donkere kleur. Om je benen langer te laten lijken, draag je ook schoenen en een panty/maillot in dezelfde donkere kleur.

Ook kun je kiezen voor een wijde rok op knielengte of een rok met A-lijn, waarmee je je kuiten benadrukt. Pas wel op met deze modellen als je heupen erg breed zijn.

Dikke kuiten?
Ben je onzeker over je kuiten? Vermijd dan rokken op kuitlengte, omdat je die niet wilt benadrukken. Kies liever voor een enkellange rok of een uitlopende, A-lijn rok tot op de knieën. Omdat het volume van de rok dan rond je knieën zit, lijken je kuiten smaller.

Spillebeentjes?
Draag je liever geen rokjes omdat je je benen te dun vindt? Probeer dan eens een plooirok. Kies voor grof gebreide maillots om je benen meer volume te geven.

Trots op je benen?
Zie jij je benen juist als je pluspunten en wil je ze graag benadrukken? Laat ze dan zien in een mooi minirokje of kies voor een lange rok met split.

Te lang of juist te klein?
Vind je je benen te lang, dan zorgt een rok op driekwart lengte ervoor dat ze minder lang lijken. Wil je je benen juist graag verlengen, ga dan voor een rok net over de knieën, een lange rok of een minirok. Ook hier geldt dat schoenen en kousen in dezelfde kleur je benen optisch langer laten lijken. Hetzelfde effect bereik je met huidkleurige panty’s en ‘nude’ pumps.

De rok alleen voor vrouwen?
In de Westerse wereld zien we de rok als een echt kledingstuk voor vrouwen. Maar in Schotland dragen mannen een kilt op speciale gelegenheden. In veel Aziatische culturen worden rokken ook door mannen gedragen, denk bijvoorbeeld aan de Lungi, Kange en Sarong. Arabische mannen dragen een lang mannengewaad genaamd een Dishdasha of Thobe en in veel Afrikaanse stammen dragen de mannen ook een rok, bijvoorbeeld van geitenleer.
Bij ons zien we de rok voor mannen zo nu en dan voorbijkomen in een catwalk show, maar van een echte trend kunnen we nog niet spreken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*