Help! Welke leasemaatschappij moet ik kiezen?

Bedrijven komen al snel tot de conclusie dat het inzetten van lease of shortlease auto’s een efficiënte oplossing is om de mobiliteit van het bedrijf te verbeteren. Maar er zijn ontzettend veel leasemaatschappijen die allemaal een eigen aanbod hebben. Moet je kiezen voor de grote leasemaatschappij met een goede naam, of kun je beter naar de maatschappij dicht bij jou in de buurt gaan? Is het handig om bij meerdere leasemaatschappijen contracten aan te gaan? In dit artikel geef ik je een aantal tips om de juiste keuze te maken in het kiezen van een leasemaatschappij.

Tip 1: Beslis eerst wat voor auto’s je wilt inzetten

Voordat je bij een leasemaatschappij gaat aankloppen is het verstandig te kijken hoeveel auto’s je wilt leasen, wat voor type auto’s je wilt en voor welke looptijd je deze auto’s nodig hebt. Oriënteer jezelf, ondervraag je collega’s en laat vooral ook de autoliefhebbers (er lopen er altijd wel een paar van rond) binnen jouw organisatie meedenken. Door een goed beeld te hebben van de auto’s die je nodig hebt ben je goed voorbereid op de gesprekken die je aangaat met de verschillende lease maatschappijen.

Tip 2: Houd het bij 1 maatschappij

Veel leasemaatschappijen hechten waarde aan hun relaties en willen graag als enige leaseauto’s aan jouw organisatie uitbesteden. Dit moet je altijd in je achterhoofd houden als je contact onderhoud met een leasemaatschappij. Geef de indruk dat je om je heen kijkt en probeer op deze manier zo scherp mogelijke leasecontracten te krijgen. Soms is het ook niet erg om iets meer te betalen voor een auto van een leasemaatschappij waar je al meerdere auto’s van hebt rijden. Als je vertouwen hebt in de mensen van die maatschappij, dan kun je er ook zeker van zijn dat de service altijd op hoog niveau zijn. Je loopt zo niet het risico om voor verrassingen te komen te staan die je voorheen niet had voorzien.

Tip 3: Zoek de voordelige shortlease tarieven

Voor grotere organisaties komt er al snel een moment dat je een aantal auto’s via shortlease wilt leasen.  Bij shortlease betaal je ook geen autoverzekering of wegenbeasting. Weinig leasemaatschappijen hebben shortlease als voornaamste inkomstenbron .Ze willen er een klein beetje rendement op behalen, maar vooral shortlease gebruiken om klanten aan hun portfolio toe te voegen. De winst komt dan uit de gewone leasecontracten! Door dit te onthouden kun je zeer scherpe shortlease contracten afsluiten. Vaak komen de leasemaatschappijen je ook nog tegemoet wanneer je naar ze toegaat voor een gewoon leasecontract. Klantenbinding is namelijk extreem belangrijk voor leaseorganisaties.

Tip 4: Houd de contacten warm

Mensen in de leasebranche hebben een passie voor auto’s! Ben je zelf niet zo’n grote autoliefhebber en/of –kenner? Geen probleem! Bij de leasemaatschappijen lopen genoeg mensen rond die vanuit hun passie voor auto’s een goed advies kunnen geven. Het loont de moeite om contact te onderhouden met je contactpersoon bij een leasemaatschappij. Ze denken graag met je mee en zullen zelden met een advies komen dat totaal niet past bij jouw wensen. Ook hier geldt: relaties behouden is belangrijk in het wereldje!

Tip 5: Groter is niet altijd beter

Het klinkt natuurlijk aantrekkelijk om te kiezen voor een grote maatschappij die een aantal auto’s voor zeer scherpe tarieven kan wegzetten. Maar denk eens aan het volgende: als ze deze auto’s goedkoop in de lease zetten, waar behalen ze dan hun winst? Vaak proberen ze een hogere winstmarge te behalen op contracten voor de auto’s in hogere segmenten! Een kleine leasemaatschappij waarmee u een persoonlijke band heeft kan op zeer korte termijn al voordeliger uitpakken, ook al zijn de tarieven in eerste instantie wat hoger. Beperk je keuze daarom zeker niet tot alleen de grote maatschappijen.

De keuze ligt bij u

Er is geen definitief antwoord te geven op de vraag ‘welke leasemaatschappij past bij mijn organisatie?’  Bij het grootste deel van de leasemaatschappijen ligt het serviceniveau ontzettend hoog en zal je goed geholpen worden omdat medewerkers opereren vanuit hun passie voor auto’s! Maar kijk vooral verder dan je neus lang is. De relatie met je contactpersoon kan het verschil maken tussen een tevredenheid en onrust.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*