Magneten Kopen: waar doe je dat?

, ,

MagneetMagneten ken je vast nog wel uit je kindertijd. Magneten zitten in speelgoed, maar ook kun je ze bijvoorbeeld afzonderlijk kopen. Het is wel grappig dat het zonder lijm werkt en toch aan elkaar vast blijft kleven. Bijzonder handige dingen zijn magneten trouwens ook.

Ook al staan we er niet dagelijks bij stil, magneten zitten in heel veel producten verwerkt. In onze auto’s, in onze keukenapparaten misschien zelfs wel in de koelkast. Ze worden gebruikt om de boel bij elkaar te houden. Hier worden dan echt ultra sterke magneten voor gebruikt.

In huis gebruiken we dus veel magneten. Soms ook bijvoorbeeld bij de zelfbouw van een apparaat of een nieuwe uitvinding waar je mee bezig bent in de schuur. Ook dan kunnen magneten handig zijn om te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een eigen gemaakt kastje in elkaar wilt timmeren. Om de deuren op elkaar aan te sluiten bij het openen en dichtdoen, worden magneten vaak gebruikt. Dat is handig en effectief.

Magneten kopen

Magneten kopen kun je in verschillende winkels doen. De bekende winkels waar de meeste mensen op af zouden stappen, wanneer ze een magneet kopen willen , zijn waarschijnlijk wel de bouwmarkten. In bouwmarkten kun je inderdaad magneten kopen, zij het niet elke gewenste magneet. Meestal hebben ze daar kleine magneten kopen, maar de grote magneten kun je kopen in andere speciaalzaken. Ook magneten online kopen kun je bijvoorbeeld doen. Hier heb je speciale winkels voor. Een van die winkels is bijvoorbeeld SAV-webshop.nl. Dit is een magneetshop online waar je de meest uitgebreide magneten vindt.

Wanneer je magneten kopen wilt, kun je op een aantal zaken letten:

  • wat voor type magneten zijn er en welke past het beste bij je wensen?
  • wellicht speelt de prijs van de magneet een rol? En wellicht kun je verschillende magneten gebruiken voor je project die misschien ook wel goedkoper zijn
    wanneer je een partij magneten kopen wilt, kun je misschien korting krijgen. Vraag ernaar!
  • Hierboven dus enkele tips om rekening mee te houden wanneer je magneten kopen wilt. Er zijn overigens verschillende soorten magneten op de markt en niet iedereen kent die.

Zo heb je bijvoorbeeld de volgende magneten:

  • magneetband
  • magneetfolie
  • potmagneten
  • magneettape
  • whiteboard magneten
  • koelkastmagneten
  • etc.

De rijtje is natuurlijk heel lang, maar we noemen even de meest bekende magneten op. Ook binnen deze categorie zijn weer heel veel magneten te vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*