Acne blog updates

Er zijn veel fabeltjes gaande acne acne. Zo denkt men dat chocola iets “speciaals” bevat waardoor het zorgt voor acne problemen. Ook melk, de “pil” en alcohol zijn dergelijk zaken. In de onderstaande artikelen zal ik op deze 3 factoren dieper in gaan en je vertellen welke fabeltjes wel waar zijn en welke niet waar!

Melk en acne

Kun je melk drinken als je last hebt van acne? Onderzoek en eigen ervaring toont aan dat melk één van de oorzaken kan zijn van ernstige acne of een verergering van acne. Dit komt omdat melk vol zit met groeihormonen waardoor er extra talg wordt geproduceerd en je dus meer last krijgt van acne of bestaande acne wordt erger. Vandaar dat het belangrijk is om alles te weten over acne en de effecten van melk.

Acne en alcohol

Alcohol kan een grote invloed spelen in de ontwikkeling van acne. Een glaasje op z’n tijd is prima, maar wanneer je erge last hebt van acne is het af te raden om veel alcohol te drinken. Lees in dit artikel meer over de invloed van alcohol op acne.

Anticonceptie

Vele externe factoren kunnen verantwoordelijke worden gehouden voor het ontstaan van acne en/of jeugdpuistjes. De anticonceptie pil is vanzelfsprekend een factoren die alleen voor vrouwen van toepassing is. De hormoonhuishouding wordt beïnvloed en dit kan op zijn beurt weer zorgen voor acne problemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*