CV-ketel draait prima op aangelengd aardgas

, ,

Kun je aardgas aanlengen met waterstof? Die vraag is beantwoord door een proef op Ameland, waarbij aan het aardgas twintig procent waterstof werd toegevoegd. GasTerra, Joulz en Stedin deden een onderzoek dat vier jaar duurde, en concluderen dat het toevoegen van waterstof geen invloed heeft op de CV-installatie, het leidingwerk en het gasfornuis, zo meldt Cobouw

De proef werd gedraaid in veertien appartementen op het Friese waddeneiland. Gedurende de jaren van het onderzoek werd het percentage waterstof in het aardgas steeds verder opgeschaald. Met succes, zo blijkt nu. Waterstof kan worden geproduceerd met behulp van duurzame energie, die opgewekt wordt door windmolens en zonnepanelen. Op die manier is het mogelijk om de energie die duurzaam wordt gewonnen op te slaan in het gasnetwerk.

Opschalen proef met waterstof voor CV-ketel

De onderzoeksgroep adviseert het opschalen van de proef. Dat betekent dat meer Nederlanders binnenkort te maken zullen krijgen met een aangelengd mengsel voor hun CV-ketel en gasfornuis, al zal het aanvankelijk om een zeer beperkt aantal gaan. De CV-monteurs van 0900 CV Service staan klaar om in te spelen op deze nieuwe ontwikkeling.

0900 CV Service is een netwerk van specialisten op het gebied van CV. Zij installeren dagelijkse nieuwe zeer zuinige CV-ketels, en verhelpen alle voorkomende storingen. Ook kunt u bij onze vakmannen terecht voor het aanleggen van vloerverwarming of het installeren van nieuwe radiatoren. In heel Nederland zijn onze vakmannen 24 uur per dag bereikbaar.

0900 CV Service werk volgens het unieke naamnummer-concept: bel één van de naamnummer-netwerken, en u komt meteen in contact met een professional bij u in de buurt. Het naamnummer is makkelijk te onthouden: u belt niet met cijfers, maar met letters. Vrijwel iedere telefoon is voorzien van cijfertoetsen met letters. Voor 0900 CV Service is het corresponderende nummer 0900 2873784.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*