Synology DiskStation Manager 4.1 nu beschikbaar

  • Compacter, flexibeler en productiever NAS-besturingssysteem
  • Vernieuwde toepassingen, waaronder Cloud Station, Mail Station, Surveillance Station 6, Video Station, DS audio en DS photo+
  • Volledige ondersteuning voor VMware vSphere 5 VAAI

Taipei, Taiwan, 3 september 2012 – Vandaag heeft Synology de officiële versie van DiskStation Manager 4.1 vrijgegeven. De bètaversie van DSM 4.1 werd in slechts 50 dagen meer dan 80.000 maal gedownload. Dat maakt versie 4.1 wederom tot een succesvol besturingssysteem voor Synology.

“De populariteit van de bètaversie laat zien dat klanten op de hoogte zijn van onze inspanningen om innovatieve mogelijkheden en uitbreidingen toe te voegen aan DSM,” zegt Vic Hsu, CEO van Synology Inc. “DSM blijft evolueren en versie 4.1 stimuleert de zakelijke productiviteit en biedt een prima gebruiksbeleving.”

DSM 4.1 biedt onder meer:

  • Flexibele opslag voor virtuele infrastructuren: DSM 4.1 biedt volledige ondersteuning  van VMware vSphere 5 vStorage APIs for Array Integration (VAAI). Door het integreren van Full Copy, Zero Blocks en Atomic Test and Set (ATS) mogelijkheden, zorgen Synology DiskStation en RackStation voor betere prestaties van ESXi-servers en optimaliseren ze het opslaggebruik. Zo krijgen bedrijven de beschikking over een efficiënt gevirtualiseerd datacenter.
  • Dynamische zakelijke applicaties: de vernieuwde Syslog-servermogelijkheden bieden een real-time logoverzicht, een uitgebreide meldingenservice en een aanpasbaar logarchief. Daarmee wordt het voor IT-managers gemakkelijk om de logs te beheren die via het netwerk worden verzameld. Cloud Station synchroniseert bestanden met maximale grootte van 5GB en zorgt ervoor dat twee mappen gesynchroniseerd blijven. Het helpt ook bij het voldoen aan zakelijk IT-beleid, door de ondersteuning van HTTPS tunneling en proxy voor een veilige verbinding. Mail Server heeft een nieuwe, intuïtieve interface waarmee gebruikers de e-mailactiviteiten en de databandbreedte in één oogopslag kunnen zien. De server biedt tevens SMTP/SMTPS relay services, e-mail alias, meerdere domeinen, spam filter en auto-reply om te kunnen voldoen aan de vraag naar geavanceerde mailfunctionaliteit.
  • Robuuste oplossingen voor gedeeld gebruik: DSM 4.1 maakt dataconsolidatie mogelijk door dat gedeelde mappen op verschillende DiskStations en RackStations gescynchroniseerd kunnen worden naar één bestemming. Het uitwisselen van bestanden wordt niet alleen efficiënter dankzij FXP-ondersteuning, maar ook veiliger met de ondersteuning van SFTP-serverondersteuning, waardoor kan worden voldaan aan beveiligingsstandaarden van ondernemingen, Verder kan met Traffic Control en Speed Limit bandbreedte worden beperkt of juist prioriteit worden gegeven voor verschillende gebruikers, groepen of diensten, waardoor de kwaliteit van de services gewaarborgd blijft.
  • Multimedia: het gloednieuwe Video Station heeft een gestroomlijnde interface die video-informatie laat zien die automatisch wordt verzameld. Gebruikers kunnen hiermee gemakkelijk hun videoverzamelingen organiseren. Met een optionele USB DTV tuner is het mogelijk om tv-programma’s streamen en om ze op te nemen via een schema. Met DS video worden de multimediamogelijkheden uitgebreid naar iOS-apparaten. DS video ondersteunt ook het streamen van H.264 video in diverse HD-formaten voor de beste kijkervaring. In Photo Station is nu Timeline ingebouwd, dat gebruikers de mogelijkheid geeft om foto’s chronologisch te tonen, inclusief geotags. Audio Station heeft een nieuwe, aantrekkelijke interface waarmee elke gebruiker een persoonlijke muziekbibliotheek kan aanleggen. Audio Station laat ook songteksten zien, waarbij de tekstregel wordt getoond op het moment dat deze wordt gezongen. Zelfs zonder internettoegang kunnen iOS-gebruikers muziek beluisteren die in de cache is opgeslagen. Verder komen DS audio en DS photo+ beschikbaar voor Windows Phone. De nieuwe DS download geeft iOS-gebruikers de mogelijkheid om onderweg downloadtaken te beheren.
  • Betere mogelijkheden voor camerabewaking: Surveillance Station 6 is makkelijker te gebruiken, onder meer met een nieuwe, intuïtieve interface waarmee vier videokanalen met behulp van ‘tijd-sliders’ bekeken kunnen worden. Er zijn ook nieuwe mogelijkheden voor het volgen van objecten, waaronder Tally Counter, Virtual Fence en No-idle Zone, waarmee indringers gemakkelijker te detecteren zijn. Bovendien hebben systeem integrators dankzij een web API ongekende mogelijkheden om meer functionaliteit toe te voegen aan hun surveillancesysteem.

Beschikbaarheid

Synology DSM 4.1 is gratis te downloaden voor gebruikers die een DiskStation of RackStation x09-series en hoger hebben. Tot de ondersteunde modellen behoren:

DS213+, DS213, DS712+, DS212, DS212+, DS212j, RS212, RS812, DS1512+, DS1812+, DS3612xs, RS3412xs, RS3412RPxs, DS112j, DS112, DS412+, RS812+, RS812RP+, RS2212+, RS2212RP+, DS112+, RS3411xs, RS3411RPxs, RS2211+, RS2211RP+, RS411, DS3611xs, DS2411+, DS1511+, DS411+II, DS411+, DS411, DS411j, DS411slim, DS211+, DS211, DS211j, DS111, RS810+, RS810RP+, DS1010+, DS410, DS410j, DS710+, DS210+, DS210j, DS110+, DS110j, RS409+, RS409RP+, RS409, DS509+, DS409+, DS409, DS209+II, DS209+, DS209, DS209j, DS109+, DS109, DS109j, DS409slim

De download is hier beschikbaar:: http://www.synology.com/support/download.php

De live demo site is hier te vinden: http://www.synology.com/products/dsm_livedemo.php

Over Synology

Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices. Voor meer informatie: www.synology.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*