Synology presenteert energiezuinige DiskStation DS413 voor het MKB

  • Slechts 3,3 watt stroomverbruik in System Hibernation-mode
  • Gebaseerd op Freescale QorIQ technology-processor platform
  • Met DiskStation Manager 4.1 (DSM 4.1)
  • Maximaal 4 harde schijven

Taipei, Taiwan, 18 september 2012 – Synology lanceert de DiskStation DS413: een krachtige en energiezuinige NAS-server voor maximaal vier harde schijven. De DS413 beschikt over de nieuwste technologieën om het stroomverbruik te minimaliseren en is bij uitstek geschikt voor MKB-organisaties die gegevens centraal willen bewaren en bestanden op meerdere platforms willen synchroniseren.

“De Synology DS413 is een voorbeeld van milieuvriendelijk design en innovatie, en biedt bedrijven een energiezuinige oplossing voor gegevensbeheer”, zegt Jones Tsai, Director of Hardware Design bij Synology. De DS413 beschikt over een zeer energiezuinige System Hibernation-mode, waarin slechts 3,3 watt wordt verbruikt. Het systeem is echter binnen enkele seconden weer volledig operationeel, dankzij de geavanceerde technologie van Synology. In de System Hibernation-mode worden zowel de harde schijven als de ventilators uitgeschakeld, waardoor de DS413 bijzonder stil is. Wanneer alleen de harde schijven overschakelen op de slaapstand, bedraagt het stroomverbruik slechts 13 watt, terwijl in vol bedrijf 35,6 watt aan stroom wordt verbruikt.

De DS413 is een van de eerste NAS-servers die gebruikmaakt van het QorIQ processorplatform van Freescale Semiconductor. In combinatie met 1GB RAM zorgt dit platform voor optimale prestaties, ‘deep sleep’ energiebeheer en betere multitaskingprestaties. “De DS413 overtuigt met de uitstekende prestaties en energie-efficiëncy die Synology tot de koploper in de NAS-industrie maken”, zegt Bernd Lienhard, vice president en general manager van de Networking Processor Divisie bij Freescale. “Freescale is zeer blij dat QorIQ technology de basis vormt van de DS413 en zo bijdraagt aan de indrukwekkende mogelijkheden en het lage energieverbruik.”

De nieuwe DiskStation DS413 biedt hoge encryptie-prestaties dankzij hardwarematige encryptie waarmee lees- en schrijfsnelheden mogelijk zijn van respectievelijk 46,81 MB/sec en 23,46 MB/sec, bij 256-bit AES-encryptie. Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van encryptie, liggen de prestaties nog hoger, met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 111,12 MB/sec en 80,86 MB/sec (bij RAID5). De DS413 beschikt verder over passieve CPU-koeling, twee redundante 92mm ventilators en ondersteunt het ‘hot-swappen’ van harde schijven, voor een optimale systeembeschikbaarheid.

De Synology DS413 maakt gebruik van DiskStation Manager 4.1 (DSM 4.1), het besturingssysteem van elke Synology NAS-server. DSM 4.1 maakt ingewikkelde taken eenvoudig en biedt een snel reagerende en intuïtieve gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor multitasking.

Prijs en beschikbaarheid

De Synology DS413 is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €375 (excl. BTW).

Over Synology

Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*