Switch Datacenters Amsterdam krijgt ISO 27001 certificering: dé garantie voor veilige IT-huisvesting

, , , , , , , ,

Amsterdam, 10 oktober 2012 – Switch Datacenters, een groot en zeer energie-efficiënt ‘carrier neutraal’ datacenter in Amsterdam met een beoogde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.1, is door BSI Group geauditeerd en vervolgens gecertificeerd volgens ISO 27001, de strengste normering op het gebied van informatiebeveiliging. Gebruikers hebben daarmee de garantie dat hun IT-apparatuur en de bijbehorende bedrijfsdata in een zeer veilige en professioneel beheerde – state-of-the-art – datacenter omgeving in Amsterdam is ondergebracht.

ISO 27001 is de hoogste ISO standaard voor informatiebeveiliging. BSI Group, het wereldwijd opererende normalisatie-instituut, heeft de processen bij Switch Datacenters uitvoerig geanalyseerd en beoordeeld volgens deze strenge normering waarna de ISO 27001 certificering is toegekend. De ruim 8 duizend vierkante meter beschikbare vloeroppervlakte van het CO2-neutraal (groen) opererende – in 2011 opgerichte – Switch Datacenters is daarmee officieel een veilige omgeving om IT-apparatuur en bedrijfsdata onder te brengen.

Colocatie Amsterdam, focus op ISP’s

“De ISO 27001 certificering is voor onze organisatie de bevestiging dat wij alle processen met betrekking tot informatiebeveiliging professioneel en efficiënt hebben ingericht,” zegt Gregor Snip, oprichter en Technisch Directeur van het in Amsterdam gevestigde Switch Datacenters. “Voor onze klanten biedt het een ultieme zekerheid. Zij krijgen de garantie dat hun IT infrastructuur en bijbehorende data op een zeer professionele en veilige manier is gehuisvest.”

De hoogste certificering voor informatiebeveiliging is voor Switch Datacenters belangrijk omdat klanten die zekerheid nodig hebben en erom vragen. Snip: “Wij focussen onze dienstverlening op het gebied van colocatie en internetconnectiviteit voor een groot deel op Internet Service Providers (ISP’s) en System Integrators. Deze bedrijven hebben ook banken en andere financiële instellingen als colocatie- en hostingklant. Voor dit soort gebruikers wil je natuurlijk zeker weten dat er integer en veilig met hun data wordt omgesprongen. Maar ook andersoortige klanten met bedrijfskritische webomgevingen, waaronder corporates en e-commerce bedrijven, hebben vaak te maken met gevoelige data die niet uit de organisatie mag lekken. Ook deze organisaties willen graag de garantie dat hun data in veilige handen is.”

Efficiëntie infrastructuur Switch Datacenters

Binnen de ISO 27001 audit werden door BSI Group allerlei beveiligingsaspecten in de organisatie van Switch Datacenters doorgelicht. De norm stelt bijvoorbeeld eisen aan het hebben van een goed gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS). Daarnaast werd onder andere het risicomanagement onder de loep genomen. Snip: “Dan praat je bijvoorbeeld over het in kaart brengen van een efficiënte en professionele scheiding van verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Ook moeten voor een adequaat risicomanagement voldoende controlemomenten zijn ingebouwd. Verder dienen organisatieprocessen dusdanig gestructureerd te zijn ingericht, dat potentiële beveiligingsgevaren snel kunnen worden geïdentificeerd en geëlimineerd.” De ISO-certificering is een continu proces, waarbij de audit periodiek zal worden herhaald.

De datacenter propositie van Switch Datacenters is gebouwd op de fundamenten van KPN Qwest, de joint venture tussen het Nederlandse KPN en het Amerikaanse bedrijf Qwest die in 2002 ter ziele ging. Switch Datacenters heeft in 2010 namelijk het omvangrijke datacenter van KPNQwest (8.320 vierkante meter) op hét glasvezelknooppunt van Amsterdam – in Amsterdam Zuid-Oost – in gebruik genomen en in twee jaar tijd omgebouwd tot een uiterst energie-efficiënte datacenteromgeving met een Power Usage Effectiveness (PUE) van momenteel 1.27. Het in 2011 geopende datacenter maakt onder andere gebruik van Free Cooling, oftewel koeling met behulp van buitenlucht. Switch Datacenters heeft bovenop de energiebesparing ervoor gezorgd dat de datacenter diensten klimaatneutraal en dus ‘groen’ worden geleverd, onder andere door het gebruik van 100 procent groene stroom.

———————————

Over BSI Group

BSI Group (www.bsigroup.com) is een wereldwijd opererende onafhankelijke organisatie voor beoordeling en certificering van managementsystemen, onder andere met betrekking tot ISO normering. Als het eerste normalisatie-instituut ter wereld (sinds 1901) telt BSI Group ruim 2.250 medewerkers in 50 internationale vestigingen die tezamen meer dan 100 landen bedienen.

———————————

Over Switch Datacenters

Switch Datacenters (www.switchdatacenters.com) is een in Amsterdam gevestigde leverancier van uiterst energie-efficiënte ‘carrier-neutrale’ datacenter diensten. Het datacenter bedrijf opereert nu al met een energiezuinige Power Usage Effectiveness (PUE) van 1.27. Dat getal zal door de R&D afdeling de komende maanden – middels gebruik van vernieuwende koelingconcepten – verder worden aangescherpt naar een waarde van 1.1, wat extreem energiezuinig is. De (high density) colocatie diensten van Switch Datacenters worden bovendien klimaatneutraal en dus ‘groen’ geleverd, onder andere door het gebruik van 100 procent groene stroom.

Het datacenterbedrijf opende in 2011 haar deuren. Het eerste datacenter van Switch Datacenters (Switch AMS) heeft een oppervlakte van 8.320 vierkante meter en wordt gefaseerd in gebruik genomen. Het datacenter is gevestigd op hét glasvezelknooppunt van Amsterdam, in Amsterdam Zuid-Oost. Op dit moment is Switch AMS al aangesloten op 460 glasvezelverbindingen van 40 verschillende carriernetwerken, maar dat aantal zal nog verder worden uitgebreid. Iets wat een efficiëntie en redundante gebruikersinrichting van internetverkeer ten goede zal komen.

De state-of-the-art datacenter infrastructuur van Switch Datacenters houdt rekening met huidige IT-ontwikkelingen zoals virtualisatie en cloud computing, waarvoor uptime zeer belangrijk is. Zo maakt Switch Datacenters gebruik van een uiterst redundante UPS-technologie van AEG, vergelijkbaar met een Raid-5 systeem, en kent het datacenter een 100 procent uptime garantie voor klanten.

———————————

Sociale media Switch Datacenters:

Twitter: @SwitchAms

Facebook: http://facebook.com/sales.switchdatacenteramsterdam

Linkedin: http://www.linkedin.com/company/switch-datacenter-group

———————————

Mediacontact:

Switch Datacenters Amsterdam

Gregor Snip, Technisch Directeur

+31 (0)20 691 6424

press@switchdatacenters.com

KINXX PR

Koen Stegeman

+31 (0)6 30491407

koen@kinxx.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*