Energie besparen met uw tapwater

, ,

Uw CV reguleert ook uw tapwater. Door de tapwatertemperatuur op zestig graden te zetten, bespaart u energie. U houdt het tapwater dan standaard op een bepaalde temperatuur. Als u de temperatuur verlaagt moet u echter wel oppassen dat u de temperatuur niet láger zet dan zestig graden. De legionellabacterie gedijt het beste in stilstaande wateren tussen de zestig en dertig graden. Zorg er daarom altijd voor dat het tapwater niet onder de zestig graden komt.
U kunt uw tapwater temperatuur instellen via uw CV ketel. In de handleiding die u bij uw CV ketel heeft gekregen staat hoe u dit kunt instellen. Als u niet precies weet hoe dit moet, aarzel dan niet om één van onze specialisten in te schakelen via dit netwerk.

De temperatuur van uw thermostaat verlagen

U kunt thuis geld besparen door uw thermostaat standaard één graad lager te zetten. Dit ziet u al terug op uw energierekening. Verder is het verstandig om uw thermostaat ’s nachts flink naar beneden te draaien, net als wanneer er niemand thuis is. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*