Spinoza 058 brengt eigen speciaal-bier op de markt

PERSBERICHT

Spinoza Leeuwarden brengt eigen speciaal-bier op de markt

Eetcafé Spinoza aan de Eewal in Leeuwarden lanceert zijn eigen speciaal-bier.

LeeuwardenEetcafé Spinoza heeft vanaf nu zijn eigen biertje en dat is best wel bijzonder. De afgelopen dagen werd er op Facebook al veelvoudig gespeculeerd naar de inhoud van de ‘Mystery Delivery’ dozen. Vrijdag werd bekend dat deze gevuld waren met speciaal-bier. Speciaal voor het restaurant is er door een lokale brouwerij een Weizenbier ontwikkeld. Het bier heet simpelweg SPINOZA Weizen en is op tradionele wijze gebrouwen volgens het zogeheten Duitse Reinheidsgebot.

 

Droom

Een droom die werkelijkheid wordt voor het restaurant, dat in 2017 is uitgeroepen tot Beste van Nederland in het gelijknamige RTL-programma. ‘We liepen geruime tijd met dit idee en na maanden voorbereiding is het eindelijk zover. Ons eigen heerlijke SPINOZA-bier!’ aldus de chef bediening, Ewout Pong Visser.

Ook de eigenaar Corné van de Erve is in zijn nopjes: ‘We werken in de keuken al veelvoudig met verantwoorde streekproducten en de vraag naar lokale dranken werd ook steeds groter. Een eigen biertje past precies bij Eetcafé Spinoza’s filosofie en zoals Baruch Spinoza zij: ‘Er is geen andere weg dan de eigen weg’. Met het oog op een mooie zomer en Leeuwarden-Fryslân 2018 hebben we nu ook een lekker eigen speciaal-biertje voor onze gasten in huis.’.

SPINOZA Weizen
Het bier heet simpelweg SPINOZA Weizen en bevat 5,6 procent alcohol. Het Spinoza-bier is gebrouwen volgens het zogeheten Duitse Reinheidsgebot. Dat schrijft voor dat het bier enkel gemout graan, water en hop mag bevatten. De SPINOZA Weizen is op traditionele wijze gebrouwen met Pils en Tarwe mout. Daarnaast is deze ongefilterde hefe-weizen smaakvol en fris met een romige afdronk en klassieke banaanaccenten.

Vanaf nu kun je zelf genieten van een SPINOZA Weizen, want dan is het verkrijgbaar bij Eetcafé Spinoza. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij “Slijterij Jelle” op de Voorstreek in Leeuwarden.

 

Voor meer informatie & foto materiaal kunt u bellen met

Corné van de Erve , telefoon 058 – 212 93 93.

 

Eetcafé Spinoza

Eewal 50-52, 8911 GT  Leeuwarden

E info@eetcafespinoza.nl

W www.eetcafespinoza.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*