Kiwa certificering, kwaliteitsaanduiding voor iedereen

,

Kiwa is een internationaal opererend onafhankelijk kwaliteitszorgbedrijf met hooggekwalificeerde certificering als kernactiviteit,  dat zich bezighoudt met het verbeteren van processen, producten, medewerkers en organisaties.

Kiwa heeft ongeveer 900 gekwalificeerde medewerkers in meer dan 30 vestigingen in acht Europese landen en China. Dit wordt ondersteund door certificeringstrajecten, maar ook door het aanbieden van training, inspectie, advies, research en technologische kennis. Kiwa is actief in vrijwel alle markten. Van de (drink)water-, energie- en gassector tot de bouwsector, industrie en automotive- en transportbranche, maar ook op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid, duurzaamheid, milieu, overheid en en voedingsindustrieën.

Kwaliteit en milieu
Het Kiwa-Certificaat vormt een kwaliteitsaanduiding voor (consumenten)producten zoals dubbelglas, douchekoppen en kranen. Het inspectieinstituut geeft hiernaast certificaten uit aan systemen zoals rioleringen, verwarmingsinstallaties, waterleidingen, en managementsystemen, maar ook aan bedrijven die olietanks saneren of reinigen.

Kiwa is actief in de bouwsector. Het is één van de belangrijkste licentiehouders voor het certificeren volgens het Bouwstoffenbesluit. De criteria die Kiwa hanteert hebben vooral betrekking op de (bouw)technische kwaliteiten. Afhankelijk van het product, weegt Kiwa ook milieuaspecten mee.

Douchekoppen en kranen met het Kiwa-keur Laagverbruik worden niet alleen getoetst op het water- en energie verbruik, maar ook op de duurzaamheid en deugdelijkheid van het product.

Kiwa is onafhankelijk en niet betrokken bij productie, handel of andere praktijken die de onpartijdigheid van Kiwa in gevaar kunnen brengen. BeoordelingsRichtlijnen worden niet door Kiwa zelf opgesteld, maar door onafhankelijke Colleges van Deskundigen. Deze bestaan uit vertegenwoordigers van opdrachtgevers, ontwerpers, producenten, leveranciers, onafhankelijke adviseurs of zelfs overheden of consumentenorganisaties.

Kiwa werkt voor opdrachtgevers in tal van sectoren zoals water, energie, bouw, infrastructuur, automotive & transport, agro, feed & food, veiligheid en beveiliging, gezondheid & zorg en milieu. Kiwa is strikt onafhankelijk en niet betrokken bij de productie, handel of overige activiteiten die de onpartijdigheid van Kiwa kunnen schaden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*